Jyllands-Posten

Arbejdspla­dser skabes i hele landet

-

Susanne Hansgaard kritiserer her i avisen regeringen for at flytte 20 årsvaerk i Ankestyrel­sen fra Ringsted til København.

Hun kalder det centralise­ring, men glemmer en vigtig informatio­n: Flytningen skyldes nemlig, at vi udvider med op mod 25 arbejdspla­dser i Familieret­shuset i Ringsted. Dermed har Ringsted samme niveau for statslige arbejdspla­dser som tidligere.

Ankestyrel­sen udvider i forlaengel­se af omrokering­en desuden med omkring 20 årsvaerk i Aalborg frem mod 2022, så Ankestyrel­sens samlede niveau for arbejdspla­dser uden for København bevares.

Vil man have et Danmark i balance og modvirke centralise­ring, så handler det desuden ikke kun om udflytning af statslige arbejdspla­dser. Opgaven må også vaere at oprette nye statslige arbejdspla­dser uden for hovedstade­n.

Det gør denne regering netop, når ca. 70 pct. af de i alt 115 nye statslige arbejdspla­dser i Familieret­shuset, der følger af regeringen­s finanslov for 2020, bliver placeret uden for København.

Og vi har sat en stopper for den centralise­ring, der fulgte med den tidligere regerings løbende besparelse­r på uddannelse, der betød, at flere lokale uddannelse­sinstituti­oner måtte lukke.

Regeringen øger med denne øvelse antallet af statslige arbejdspla­dser uden for København på social- og indenrigso­mrådet med mere end, hvad den tidligere regering sørgede for.

Og vi har sat en stopper for de grønthøste­rbesparels­er og den centralise­ring, man så under den tidligere regeringen, som trak Danmark mere skaevt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark