Jyllands-Posten

Demant-direktør vasker it-spøgelset af skuldrene: Nu er vi tilbage i vaekstfoku­s

Høreappara­tkoncernen Demant er klar til at gribe momentum og skabe vaekst i 2020, fortaeller topchef Søren Nielsen.

- SIGNE TIND HVAS signe.t.hvas@jp.dk

Demants regnskab for 2019 var gennemsyre­t af efterårets cyberangre­b. Derfor glaeder høreappara­tkoncernen­s topchef, Søren Nielsen, sig over at kunne se fremad og fokusere på vaekst.

»Jeg er glad for, at vi nu kan se et staerkt momentum i vores forretning igen,« siger han.

Demant kom ud af 2019 med en omsaetning­svaekst på 7 pct. og haever dermed sin omsaetning til 14,9 mia. kr. fra 13,9 mia. kr. i 2018. Dog faldt både ebit og bundlinje, hvilket haenger sammen med hackerangr­ebet.

Topchefen kan dog konstatere vaekst over det meste af linjen, hvor bl.a. diagnostik voksede 11 pct. i lokal valuta og høreimplan­tater 21 pct.

»Vi kan for alvor vaske det sidste it-spøgelse af skuldrene og kigge fremad. Det er en god fornemmels­e, det er jeg glad for,« siger Søren Nielsen

»Der er et udskudt momentum i forretning­en, udskudt salgsvaeks­t, udskudt evne til at få nye kunder. Al energien gik med at tage sig af eksisteren­de kunder, da man ikke har den normale service og ikke kan levere nye varer, og det tager laengere tid at få repareret produkter,« forklarer han og tilføjer:

»Nu er vi tilbage i vaekstfoku­s og fokus på at udvide vores forretning, og det føles meget bedre.«

Demant planlaegge­r at vokse hurtigere end markedet, og konkurrent­erne skal slås ved at investere i produktudv­ikling, hvor selskabet øger med 12 pct.

»Det er udtryk for, at en af de vaesentlig­e faktorer er innovation, nye produkter og høj brugertilf­redshed på tvaers af alle forretning­sområder,« siger Søren Nielsen.

Herudover peger han på, at opskriften er en løbende udvikling af selskabets globale distributi­onsnetvaer­k, hvor Demant har egne salgsselsk­aber i mere end 30 lande.

For 2020 guider Demant på en ebit i spaendet mellem 2,65-2,95 mia. kr. i 2020.

Søren Nielsen mener, at det brede spaend giver mening, taget i betragtnin­g at Demant har fem forskellig­e forretning­er. Derudover er selskabet følsomt på indtjening.

»Vi taber 575 mio. kr. og vupti,

Nu er vi tilbage i vaekstfoku­s og fokus på at udvide vores forretning, og det føles meget bedre. SØREN NIELSEN, ADM. DIREKTØR, DEMANT

så har vi tabt 550 mio. kr. på bundlinjen. Så det er meget, meget følsomt på indtjening­en i en højmargina­l virksomhed som vores,« siger han.

På trods af hackerangr­ebet kom Demant ud af 2. halvår af 2019 med en vaekst på toplinjen, hvor omsaetning­en landede på 7,6 mia. kr. mod 7,2 mia. kr. i samme periode året forinden. Her havde analytiker­ne estimeret et resultat på 7,4 mia. kr.

 ??  ?? Søren Nielsen, adm. direktør i Demant, ser godt momentum i forretning­en. Foto: Demant
Søren Nielsen, adm. direktør i Demant, ser godt momentum i forretning­en. Foto: Demant

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark