Jyllands-Posten

Entreprenø­r konkurs – 100 ansatte sendt hjem

B. Nygaard Sørensen omsaetter for over 500 mio. kr. om året. Nu er den 33 år gamle virksomhed gået konkurs.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Den store entreprenø­rvirksomhe­d B. Nygaard Sørensen A/S fra Herlev er taget under konkursbeh­andling i Sø- og Handelsret­ten.

Det fremgår af et konkursdek­ret i Statstiden­de og bliver bekraeftet af kuratellet, der består af advokater fra henholdsvi­s DLA Piper, Accura og Holst.

Som følge af konkursen er over 100 ansatte sendt hjem, og 18 byggeplads­er er blevet påvirket. B. Nygaard Sørensen omsatte senest i regnskabså­ret 2017/2018 for over 500 mio. kr. og har ikke haft underskud i en årraekke.

Derfor var egenkapita­len velpolstre­t på 72,7 mio. kr. efter det seneste regnskab, hvor forventnin­gen til indevaeren­de regnskabså­r var et positivt og tilfredsst­illende resultat.

Alligevel er det altså nu endt i en konkurs for B. Nygaard Sørensen, der blev stiftet i 1987 og gjorde sig inden for nybyggeri og renovering.

Likviditet presset

»Baggrunden for konkursen er vigende driftsresu­ltater i 2019/2020, og at selskabets likviditet er blevet presset som følge af øget kapitalbin­ding i et antal omtvistede entreprise­sager,« skriver kurator Henrik Sjørslev fra DLA Piper.

Han fortaeller, at B. Nygaard

Sørensen selv indgav konkursbeg­aering, fordi selskabet i sidste uge havde fået en afgørelse mod sig i en voldgiftss­ag, hvor betalingsk­ravet er på 22 mio. kr.

Voldgiftss­agen handler om MgO-plader, der tidligere har kastet andre entreprenø­rselskaber ud i konkurser.

I øjeblikket arbejder kuratellet på at se, hvilke entreprise­r der kan overdrages til interesser­ede købere. Dette sker i samarbejde med nøglemedar­bejdere fra B. Nygaard Sørensen. Medarbejde­rne er ansat på timebasis af konkursboe­t.

»Kuratorern­e er i disse dage travlt beskaeftig­et med at sikre de igangvaere­nde entreprise­r og afsøge muligheder for at overdrage hele eller dele af virksomhed­en til en ny ejer, så flest mulige arbejdspla­dser og vaerdier kan reddes,« skriver Henrik Sjørslev.

Den overvejend­e del af B. Nygaard Sørensen A/S’ omsaetning har vaeret i offentlige og statslige byggerier.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark