Jyllands-Posten

Grenaa-firma skal betale erstatning

-

Grenaa Lossekompa­gni ApS er blevet dømt til at betale erstatning til den nu 29-årige Nick Vejle, der fik en hjerneskad­e i forbindels­e med en arbejdsuly­kke i 2014. Højesteret har besluttet, at han har ret til 355.000 kr. i erstatning.

Ulykken skete den 4. august 2014 på en fiskekutte­r i Strandby Havn. Her arbejdede Nick Vejle på kajen, hvor han sugede skidtfisk fra en fiskekutte­r over i en lastbiltan­k. På et tidspunkt sprang han ned i fiskekutte­rens lastrum, fordi to fiskere var i problemer. Der var svovlbrint­eog ammoniakda­mpe

1

i lastrummet, som blev udledt fra rådne fisk. Men Nick Vejle nåede ikke at hjaelpe fiskerne ud, før han selv blev bevidstløs af at indånde de giftige gasser og faldt om. Her lå han i en halv time, inden han blev reddet af røgdykkere. Han var taet på at dø og fik efter ulykken varige men. Han kom til at lide af taleforsty­rrelser, epilepsi og fik problemer med sin motorik. Desuden blev hans funktionse­vne i venstre side af kroppen kraftigt forringet.

De to fiskere, som han forsøgte at redde, omkom på fiskekutte­ren. Nick Vejle har forklaret, at han i situatione­n ikke taenkte over, at det kunne vaere farligt for ham at gå ned i lastrummet.

Sagen blev først taget op ved Retten i Hjørring, hvor dommerne kom frem til, at Nick Vejles arbejdsgiv­er var ansvarlig for ulykken og skulle betale erstatning til den nu hjerneskad­ede Nick Vejle. Grenaa Lossekompa­gni ApS ankede dommen, men landsrette­n kom frem til samme resultat som byretten. Herefter fik Grenaa Lossekompa­gni tilladelse til at få sagen behandlet ved landets øverste retsinstan­s, Højesteret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark