Jyllands-Posten

Regionen ramte sit budget

2019-regnskabet ender med et lille overskud i Region Midtjyllan­d.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Et lille overskud på 24,6 mio. kr. er resultatet af 2019-regnskabet i Region Midtjyllan­d.

Dermed har regionen ramt det samlede driftsbudg­ets mål på ca. 24,5 mia. kr., skriver Region Midtjyllan­d i en pressemedd­elelse. Regnskabsr­esultatet betyder, at Region Midtjyllan­d overholder budgetlove­n og økonomiaft­alen med regeringen.

»Når man taenker på, hvor pressede vi var i 2019, er det fantastisk godt ramt. Og jeg er ikke i tvivl om, at det, vi ser her, er resultatet af en imponerend­e faelles indsats for at få en meget stram økonomi til at nå sammen,« siger regionsråd­sformand Anders Kühnau (S).

Flere hospitaler i Region Midtjyllan­d måtte sidste år ivaerksaet­te spareindsa­tser. Aarhus Universite­tshospital (AUH) ender også året med et merforbrug på 165,7 mio. kr, fremgår det. AUH med et årligt budget på ca. 7 mia. kr. fik sidste år lov til af regionsråd­et at komme ud af 2019 med et underskud på maksimum 175 mio. kr.

Mindreforb­rug

Udfordring­erne med at holde budgettet på AUH skyldes bl.a. flytningen fra midten af Aarhus til Skejby. I foråret 2019 konstatere­de AUH-ledelsen, at der var udsigt til et merforbrug på 425 mio. kr. ved uaendret udgiftsniv­eau i løbet af 2019. Det betød bl.a. indførelse af ansaettels­esstop i efteråret 2019. Anders Kühnau understreg­er, at der er fokus på de økonomiske problemer på AUH også i 2020.

Hospitalse­nhed Midt, som er den naeststørs­te af fem hospitalse­nheder i Region Midtjyllan­d og bl.a. daekker regionshos­pitalerne i Silkeborg og Viborg, endte 2019 med et mindreforb­rug på 45 mio. kr.

Mindreforb­ruget på Hospitalse­nhed Midt skyldes bl.a. tilbagehol­denhed på afdelinger og centre som følge af besparelse­r i 2019 og 2020 og faerre udgifter end forventet inden for blandt andet energi og husleje, skriver regionen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark