Jyllands-Posten

Danske politifolk rejser med på skiferien

Når unge danskere rejser på skiferie i de franske alper, drager politiet med.

- THOMAS VIBJERG thomas.vibjerg@jp.dk

Det kan vaere vanskeligt at få fat i politiet, når indbrudsty­vene haerger herhjemme.

Men er du en af dem, der i naeste uge drager mod de franske alper med ski i bagagen, er det muligt at tilkalde ordensmagt­en. Dansk politi sender nemlig en betjent til Val Thorens og en betjent til Val d’Isere, oplyser Rigspoliti­et.

Det er langtfra første gang, at der bliver sendt betjente i haelene på unge danske turister. I flere år er ordensmagt­en rejst med til Frankrig i uge syv efter ønske fra fransk politi, som har efterlyst assistance til at skabe ro og hjaelpe med sprog- og kulturfors­tåelsen.

I flere vinterferi­er er turen for ordensmagt­en også gået til Prag.

Den tjekkiske storby har tidligere vaeret forstyrret af danske unge med høje promiller til irritation for den lokale befolkning og politiet i Prag.

I 2014 skønnede tjekkisk politi, at der kom 10.000 danske og svenske unge til byen, og alene det år blev der tilbagehol­dt 284, som var berusede og under 18 år.

Når man sammenlign­er danske unges drikkevane­r med unge i resten af Europa, skiller Danmark sig ud. Danske unge drikker ikke så hyppigt som nogle af vores europaeisk­e naboer, men når det kommer til bingedrink­ing (drikkeorgi­er, red.), fuldskab og maengden, der bliver drukket, ligger danske unge decideret øverst, står der i en rapport fra 2019 udarbejdet af Videnscent­er for Forebyggel­se.

I samme rapport kan man også laese, at danske unges alkoholfor­brug generelt har vaeret faldende gennem de seneste 20 år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark