Jyllands-Posten

Ingen blå maerker, men masser af krydser i kalenderen

I weekenden slog Sarah Mahfoud sig til den midlertidi­ge VM-titel i boksning i fluevaegt.

- ANNE-SOPHIA LUNDGAARD JENSEN Annesophia.Jensen@jp.dk

»Det er en fuldstaend­ig vanvittig oplevelse. Jeg har kaempet så meget for det i min traening og har brugt meget tid på det, så det var virkelig fedt, at det lykkedes,« siger Sarah Mahfoud.

Efter at have besejret argentiner­en Brenda Karen Carabajal i titelkampe­n om IBF-baeltet den 1. februar kan Sarah Mahfoud stadig maerke den rus, der kommer efter at have vundet en stor kamp.

»Jeg tror ikke, det helt er gået op for mig, hvor stort det egentligt er. Der går nok lidt tid, før man helt forstår det,« siger hun.

Sarah Mahfoud kan nu kalde sig interimsve­rdensmeste­r i fluevaegt. Interim er en betegnelse for et midlertidi­gt verdensmes­terskab.

Den egentlige IBF-verdensmes­ter i fluevaegt, Jennifer Han fra USA, har ikke bokset siden 2018, fordi hun er blevet mor. Hun gør comeback den 15. februar, hvor det efterfølge­nde bliver afklaret, om Sarah Mahfoud snart skal forsvare sin nye VM-titel.

IBF-baeltet har ikke kun glaedet Sarah Mahfoud, men også kastet flere invitation­er af sig.

Torsdag spiste hun og hendes venner og familie de berømte rådhuspand­ekager på Københavns Rådhus på invitation af overborgme­ster Frank Jensen.

»Det synes jeg er kaempestor­t,« sagde hun om den officielle hyldest.

Senere venter en rejse til Faerøerne. Sarah Mahfouds mor er faering, og hun har selv boet der, indtil familien flyttede til Danmark, da hun var fire år gammel:

»Jeg skal op at hilse på lagmanden på Faerøerne, det glaeder jeg mig meget til.«

»Kroppen er lidt traet«

I tiden op til kampen traenede Sarah Mahfoud to gange om dagen, mandag til lørdag. Hun skiftede imellem løbe- og styrketrae­ning og traenede derudover også med sin traener.

»Kroppen er lidt traet. Men det er klart, for jeg har traenet rigtigt hårdt op til kampen. Kampen var også hård. Men jeg har det godt, det er ikke sådan, at jeg har ondt, eller at jeg har skader.«

»Jeg er overrasket over, hvor få skader jeg har fået denne gang. Jeg har et lille maerke ved mit ene øje,« siger hun.

I forhold til fremtiden er det endnu for tidligt at sige noget om det naeste traek. Sarah Mahfouds promoter og manager, Mogens Palle, skal først have styr på praktiske ting, som hører med til at vinde en titelkamp.

»Jeg glaeder mig til at skulle forsvare den nye titel, og så er der selvfølgel­ig nogle andre titler derude, som kunne vaere sjove at kigge efter. Men lige nu tager jeg det stille og roligt og nyder den IBF-titel, som jeg har fået, og det er kaempe stort,« siger Sarah Mahfoud.

 ??  ?? Sarah Mahfoud vandt i weekenden over den regerende argentinsk­e verdensmes­ter, Brenda Karen Carabaja, og kan nu kalde sig IBF-verdensmes­ter i fluevaegt.
Foto: Thomas Sjørup
/Ritzau Scanpix
Sarah Mahfoud vandt i weekenden over den regerende argentinsk­e verdensmes­ter, Brenda Karen Carabaja, og kan nu kalde sig IBF-verdensmes­ter i fluevaegt. Foto: Thomas Sjørup /Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark