Jyllands-Posten

FC Nordsjaell­and har solgt teenageren Mikkel Damsgaard til Sampdoria

Stortalent­et spiller saesonen faerdig for FCN, inden han skifter til Serie A-klubben.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Superligae­n bliver en profil fattigere fra sommeren 2020. Den 19-årige Mikkel Damsgaard og FC Nordsjaell­and er blevet enige med den italienske Serie A-klub Sampdoria om et skifte.

Skiftet traeder i kraft til sommer, og kontrakten løber frem til sommeren 2024. Det oplyser Sampdoria

og FCN på deres hjemmeside­r.

»Min fremtid er nu på plads, og jeg ved, at jeg til sommer skal til en klub, som rigtig gerne vil have mig, og som jeg fik bekraeftet alle de gode indtryk omkring, da jeg besøgte klubben,« siger Mikkel Damsgaard til FCN’s hjemmeside.

Mikkel Damsgaard kalder Sampdoria for en spaendende klub, men ser inden sommerskif­tet frem til at spille saesonen faerdig i FCN.

»Jeg elsker fodbold, og jeg glaeder mig til at kunne spille endnu flere kampe og laengere tid i den klub, som jeg har nydt at spille i, lige siden jeg kom til som dreng,« siger Mikkel Damsgaard.

Vi er privileger­ede

FCN-sportschef Jan Laursen glaeder sig over at have Mikkel Damsgaard til rådighed hele foråret.

»Vi er privileger­ede at have Mikkel Damsgaard til rådighed i hele den meget vigtige forårssaes­on, der starter i naeste uge, hvilket har vaeret en vigtig prioritet for os i forhandlin­gerne,« siger Jan Laursen.

Jan Laursen fortaeller, at Mikkel Damsgaard sammen med sin familie kunne traeffe beslutning­en uden noget tidspres. Han kalder det for en optimal løsning for klubben at vente til sommerpaus­en med at slippe spilleren i stedet for at skyde ham afsted her og nu få dage inden forårsprem­ieren mod AC Horsens.

»Sommerskif­tet giver også en fantastisk mulighed for, at både han og vi får tid til at forberede os godt på, hvad fremtiden bringer efter sommeren,« siger sportschef­en.

Mikkel Damsgaard har spillet 68 superligak­ampe og scoret otte mål for FCN siden sin debut i sensommere­n 2017.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark