Jyllands-Posten

Sommerhuse tredoblet i vaerdi

Det har vaeret en god investerin­g, hvis man købte sommerhus, da Danmark vandt EM i fodbold.

- DANIEL SKINBJERG daniel.skinbjerg@finans.dk

Købte man sommerhus samme år, som Danmark vandt EM i fodbold, og beholdt det, har det med stor sandsynlig­hed vaeret en rigtig god investerin­g.

Det viser beregninge­r, som ejendomsma­eglerkaede­n Nybolig har lavet ud fra Danmarks Statistiks tal over sommerhush­andler fra slutningen af 1992 til 2019.

Gennemsnit­sprisen for et sommerhus var på landsplan 327.000 kr. i året, hvor det danske fodboldlan­dshold kunne løfte EM-trofaeet, mens den i dag, 28 år efter triumfen, ligger på 1.280.000 kr.

Altså en stigning på 300 pct., hvilket svarer til en gevinst på naesten 1 mio. kr., hvis man tager udgangspun­kt i den gennemsnit­lige salgspris dengang og nu. Og det er ikke sikkert, vi har nået toppen endnu, oplyser Nyboligs direktør, Peter J. Mattsen.

Luksusgode

»Over en periode på naesten 30 år vil man typisk se en paen prisstigni­ng, men vi har stadig ikke nået højdepunkt­et fra 1. kvartal 2008, hvor salgsprise­n på et sommerhus i gennemsnit var oppe på 1.453.000 kr.,« siger Peter J. Mattsen.

Han påpeger, at der, med den fart sommerhusm­arkedet har i øjeblikket, ikke er lange udsigter til, at prisniveau­et rammer det før finanskris­en. Han ser isaer den øgede sommerhusb­elåning, der trådte i kraft i 2018, som årsagen til vaeksten.

»Et sommerhus er som udgangspun­kt et luksusgode, så billigere finansieri­ng og et højere bundfradra­g for udlejning, som vi fik i 2017, har stor betydning for alle dem, som hidtil har tøvet med at kaste sig ud i et sommerhusk­øb,« siger Peter J. Mattsen.

 ??  ?? På landsplan er gennemsnit­sprisen for et sommerhus steget med naesten 1 mio. kr. siden 1992. Foto: Mathias Svold
På landsplan er gennemsnit­sprisen for et sommerhus steget med naesten 1 mio. kr. siden 1992. Foto: Mathias Svold

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark