Jyllands-Posten

Salgsbod kommer retur i DSB-tog

Statens togselskab og 7-Eleven skruer sammen op for servicen over for rejsende efter år med kritik af DSB.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Efter seks år uden salgsvogn med kaffe og forfriskni­nger til de danske togpassage­rer er DSB på vej med et nyt tilbud til de rejsende. De skal igen kunne købe vådt og tørt til rejsen.

Statens togselskab har sammen med 7-Eleven siden mandag i denne uge indledt et forsøg på straekning­en i 15-18 daglige afgange med landsdaekk­ende tog mellem Fredericia og København samt omvendt. Her går nu medarbejde­re fra 7-Eleven rundt med en lille salgsbod, hvorfra der saelges snacks, slik og andet.

DSB valgte ellers i 2014 – under stor opmaerksom­hed – at lukke den rullende kiosk i togene, da det ikke laengere var rentabelt for statens togselskab med den service til de rejsende.

Siden har DSB forsøgt med flere tiltag – bl.a. automater. Jyllands-Posten erfarer, at der nu er sat et forsøg i gang, da salgsboden er observeret i tog mellem København og Jylland.

Planen er, at tiltaget først skal gennem en testperiod­e, inden planerne praesenter­es i detaljer. Hos DSB bekraefter kommunikat­ionschef Niels-Otto Fisker dog over for Jyllands-Posten, at testen er igangsat.

»Vi gennemføre­r lige nu et forsøg lige med salg i togene over Storebaelt for at se, hvordan kunderne tager imod det – og for at vurdere, om konceptet er holdbart,« siger han.

Togselskab­et har siden lukningen af salgsvogne­ne fortsat serveringe­n af kaffe og andet til de rejsende på DSB ’1. Til gengaeld har DSB fået hård kritik gennem årene for, at de øvrige rejsende på Intercity- og lyntogene mellem landsdelen­e ikke har kunnet købe mad eller drikke. DSB har forsøgt sig med midlertidi­ge løsninger, men nu er der udsigt til, at en decideret salgsbod vil komme gennem togene.

Hos 7-Eleven Danmark siger adm. direktør Jesper Østergaard, at han ikke ønsker at udtale sig om det nye og kommende togsalg hos DSB, før statsselsk­abet er klar til at offentligg­øre planerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark