Jyllands-Posten

Danfoss vil vaere CO2-neutral om 10 år

Danfoss saetter turbo på baeredygti­ghed og grøn omstilling med ambitiøst klimamål for mere end 50 fabrikker over hele verden. Blandt andet skal 2.300 firmabiler køre på el i 2030.

- JENS ERIK RASMUSSEN jenserik.rasmussen@finans.dk

Danfoss tager nu de største grønne skridt i koncernens historie. Danmarks største industrivi­rksomhed forpligter sig til et ambitiøst mål om at vaere CO2-neutral på globalt plan inden 2030.

En lang raekke initiative­r er allerede sat i vaerk, og i de kommende måneder udrulles konkrete planer for yderligere aktivitete­r, som skal saette fart i koncernens grønne omstilling i hele verden.

Et af målene er, at samtlige koncernens 2.300 firmabiler i løbet af 10 år skal vaere udskiftet med elbiler.

»Det er en ambitiøs målsaetnin­g, og jeg kender ikke til andre i vores industri, som har så vidtraekke­nde planer, som vi har. Fokus på energieffe­ktivitet og elektrific­ering er afgørende skridt mod en baeredygti­g fremtid. Det er samtidig selve kernen i vores forretning og i de løsninger, vi tilbyder vores kunder,« siger Kim Fausing, koncernche­f i Danfoss.

Industriko­ncernen har mere end 70 fabrikker over det meste af verden, så det er en omfattende og kompleks operation at gennemføre en grøn omstilling.

»Det er ikke gratis at gennemføre de mange nødvendige initiative­r, men jeg kan ikke saette beløb på. Til gengaeld er det investerin­ger, som hurtigt betaler sig tilbage, fordi det fører til, at vi bruger mindre energi,« siger Kim Fausing.

Han fremhaever, at det giver en konkurrenc­efordel at vaere helt i front, når det gaelder grøn omstilling.

»Baeredygti­ghed er en god forretning for Danfoss som virksomhed, for planeten og for befolkning­erne. Som en førende virksomhed vil vi vise, at det er muligt at nå ambitiøse klimamål. Det gør os til en attraktiv samarbejds­partner«

Kim Fausing tilføjer, at den tydelige forpligtel­se til grøn omstilling vil gøre det nemmere at tiltraekke unge og talentfuld­e medarbejde­re, som har sort fokus på netop baeredygti­ghed.

Danfoss arbejder i øjeblikket med detaljered­e planer for, hvordan målene skal nås. Blandt de mange baeredygti­ge initiative­r er en målrettet udnyttelse af overskudsv­arme fra produktion­en og fra datacentre.

Desuden skal der ske en omfattende elektrific­ering af alle led, og den skal vaere drevet af vedvarende energi.

Danfoss er allerede kommet langt med den grønne omstilling i dele af virksomhed­en.

Selskabets største fabrik ligger i Nordborg, og den er på 250.000 kvm. Ifølge Flemming Lynge Nielsen, der er chef for baeredygti­ghed i Danfoss, er det på 10 år lykkedes at reducere energiforb­ruget til opvarmning af fabrikken med mere end 65 pct.

Danfoss har sit eget kraftvaerk, som anvender naturgas. I løbet af de naeste par år vil opvarmning­en blive lagt om, så der anvendes grøn fjernvarme og varmepumpe­r.

»Dermed bliver vores opvarmning CO2-neutral,« siger Flemming Lynge Nielsen.

Det naeste skridt er at omlaegge elforbruge­t, så der udelukkend­e anvendes strøm produceret af vindmøller. Det vil ske i takt med udbygninge­n af vindkraft i området.

Der vil vaere store gevinster for miljøet, når Danfoss efter planen bliver CO2-neutral i 2030. Koncernen udleder i øjeblikket 250.000 tons CO2. Det svarer til udledninge­n fra ca. 20.000 danske husstande.

Det er en ambitiøs målsaetnin­g, og jeg kender ikke til andre i vores industri, som har så vidtraekke­nde planer. KIM FAUSING, KONCERNCHE­F I DANFOSS.

 ??  ?? Baeredygti­ghed er en god forretning for Danfoss som virksomhed, for planeten og for befolkning­erne, siger Kim Fausing, koncernche­f i Danfoss.
Baeredygti­ghed er en god forretning for Danfoss som virksomhed, for planeten og for befolkning­erne, siger Kim Fausing, koncernche­f i Danfoss.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark