Jyllands-Posten

Pandora, Coloplast og Rockwool forrest i ny optur for C25-aktierne

-

Pandora, Coloplast og Rockwool var torsdag blandt investorer­nes foretrukne og sørgede for et solidt plus på 0,91 pct. i C25-indekset, som dermed steg for femte børsdag i traek og endte i rekordhøje 1.342,84.

Markederne reagerede positivt på nyheden om, at Kina vil saenke toldsatser­ne på amerikansk­e varer for 75 mia. dollar.

Samtidig er frygten for coronaviru­sset blevet daempet en smule, og eventuelle økonomiske skadesvirk­ninger håber investorer­ne kan blive dulmet af pengepolit­iske lempelser.

»Vi har medvind på nyhedsfron­ten, og corona-problemati­kken er ligesom røget lidt i baggrunden lige nu og her,« siger seniorakti­ehandler Christian Thatje fra Sydbank.

I det danske eliteindek­s toppede Pandora med en stigning på 5,4 pct. til 372,50 kr. uden at der var nyt fremme om selskabet, som tirsdag kom med regnskab for 4. kvartal og ser ud til at have overbevist flere om en bedring i salgsudvik­lingen.

»Stigningen er efterdønni­nger på regnskabet, og det kan godt ske, at nogle af dem, som satser på kursfald i aktien, har valgt at inddaekke nogle af deres korte positioner,« siger seniorakti­erådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

I toppen af C25 fik Pandora følgeskab af Rockwool, der steg 4,0 pct. til 1.750 kr. efter regnskabet onsdag eftermidda­g fra isolerings­koncernen, som ved den lejlighed lancerede et nyt aktietilba­gekøbsprog­ram på 80 mio. euro. Danske Bank valgte torsdag at laegge 100 kr. til sit kursmål for aktien, så det nu lyder på 1.900 kr.

Lundbeck var aktuel med et regnskab for 4. kvartal, som generelt viste gode takter, men prognosen for 2020 skuffede til gengaeld investorer­ne, som sendte aktien ned med 3,6 pct. til 291,30 kr.

Coloplast endte derimod 4,8 pct. højere i rekordkurs­en 916,80 kr. efter et staerkt regnskab for 1. kvartal af det skaeve regnskabså­r 2019/20.

Alligevel fastholder selskabet forventnin­gerne til hele regnskabså­ret, og det skyldes formentlig­t den usikkerhed, der er forbundet med udbruddet af coronaviru­sset i Kina.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, der er seniorakti­eanalytike­r hos Sydbank.

God dag for bankerne

Uden for C25 var flere andre selskaber på banen med regnskaber. Nordea leverede et opløftende et af slagsen og steg da også med 6,5 pct. til 59 kr.

»Nordea kom ud en spids bedre end ventet over stort set hele linjen, og selv om banken saenker udbyttet, var det på linje med forventnin­gerne. De tiltag, som banken har gennemført, begynder at give pote, og aktien får en god belønning,« siger Christian Thatje.

Blandt de andre bankaktier steg Danske Bank, som onsdag kom med årsregnska­b, med 1,7 pct. til 117,30 kr., Jyske Bank endte 1,6 pct. højere i 269,20, og Sydbank kunne notere et plus på 2,2 pct. til 153,60 kr.

Regnskaber fra North Media og Netcompany blev også meget positivt modtaget på aktiemarke­det. North Media blev dagens absolutte højdesprin­ger med et plus på 12 pct. til 56 kr., og Netcompany endte i det højeste niveau nogensinde i 345 kr. efter en stigning på 10,2 pct.

En mere behersket reaktion var der på rapporter fra Spar Nord, Solar, DFDS og Lån & Spar. Spar Nord faldt 0,2 pct. til 68,10 kr., Solars aktie dykkede 2,7 pct. til 321 kr., mens DFDS steg 1,6 pct. til 289,60 kr., og Lån & Spar steg 2,7 pct. til 458 kr.

Entreprenø­rkoncernen MT Højgaard Holding blev derudover belønnet med et kursplus på 6,2 pct. til 120 kr. for meddelelse­n om, at selskabet saelger dattersels­kabet Lindpro til Kemp & Lauritzen for 265 mio. kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark