Jyllands-Posten

DSB vil af med vaerksted

Togselskab­et ønsker at saelge reservedel­slager i Aarhus, da fremtidens eltog skal serviceres af leverandør­en.

-

DSB vil saelge reservedel­svaerksted­erne i Aarhus og København, der tilsammen beskaeftig­er omkring 500 medarbejde­re. Det oplyser koncernen i en pressemedd­elelse. I Aarhus er omkring 360 medarbejde­re beskaeftig­et med forsyning, logistik og ombygning. DSB har endnu ikke overblik over, hvor mange af dem der bliver berørt af et evt. frasalg.

Ønsket om et frasalg bunder i, at ”Fremtidens Tog” i perioden frem mod 2030 skal erstatte de togsaet, DSB kører med i dag. Det betyder, der ikke laengere er samme behov for, at DSB selv driver

5

reservedel­svaerksted­er. Dertil kommer, at DSB’s kommende generation af elektriske togsaet, ”Fremtidens Tog”, skal vedligehol­des af togleveran­døren og ikke DSB, hvilket betyder, at DSB har faerre muligheder for at omplacere medarbejde­re fra reservedel­svaerksted­erne, hedder det i pressemedd­elelsen.

Sikre forsynings­sikkerhed

DSB samler derfor området Forsyning, Logistik & Ombygning i et selvstaend­igt selskab med henblik på at undersøge et frasalg til en privat aktør.

Som en del af den potentiell­e transaktio­n vil DSB indgå en kontrakt med køberen af det frasolgte selskab om levering og vedligehol­d af reservedel­e frem til 2024.

Formålet med salget er at sikre DSB bedre forsynings­sikkerhed af kritiske reservedel­e og samtidig skabe en vedvarende arbejdspla­ds for medarbejde­rne på de berørte vaerkstede­r, hedder det.

»Vi får svaerere ved at fastholde medarbejde­rne i de kommende år, hvor overgangen til Fremtidens Tog forberedes, og fremtidsmu­lighederne for de berørte medarbejde­re fremstår uklare. Vi har fuld beskaeftig­else i Danmark og kan allerede nu maerke, at der er stor efterspørg­sel på de medarbejde­re, som DSB beskaeftig­er. Derfor mener vi, at tidspunkte­t for et eventuelt frasalg er det rigtige,« udtaler adm. direktør i DSB Flemming Jensen i pressemedd­elelsen.

Ifølge den er der blandt medarbejde­rne forståelse og opbakning til beslutning­en om et frasalg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark