Jyllands-Posten

K: En kaempe gevinst for os

To konservati­ve mandater i Aarhus Byråd skal veksles til mere konservati­v indflydels­e, påpeger en lokalforma­nd.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN MARIA DALHOFF Esben.L.Mikkelsen@jp.dk maria.dalhoff@jp.dk

To byrådsmand­ater har mere indflydels­e end et enkelt, og dermed er Peter Sporleders beslutning om at skifte parti fra Venstre til De Konservati­ve en kaempe gevinst, fastslår Malene Hedegaard Christense­n, som er formand for Århus Konservati­ve Vaelgerfor­ening.

»Det er selvfølgel­ig en stor glaede for os, at Det Konservati­ve Folkeparti nu igen får to medlemmer af Aarhus Byråd. Peter Sporleders politiske maerkesage­r er også vigtige maerkesage­r for os,« siger hun.

Profilerer partiet

Ved det seneste kommunalva­lg i 2017 mistede De Konservati­ve et mandat i byrådet. Siden da viste valget til Folketinge­t i juni 2019, at partiet landsdaekk­ende har fået øget vaelgeropb­akning. Og de vinde skal udnyttes i byrådssale­n og frem mod det naeste kommunalva­lg i november 2021. Århus Konservati­ve Vaelgerfor­ening har i løbet af det seneste år oplevet en fremgang i medlemstal­let på 20 pct., svarende til et medlemstal på knap 400 medlemmer, fortaeller Malene Hedegaard Christense­n.

»Peter Sporleder vil sammen med Mette Skautrup (nuvaerende konservati­vt byrådsmedl­em, red.) vaere med til at profilere partiet endnu mere i byrådet, og det giver os selvfølgel­ig mulighed for at saette mere ind på områder som socialområ­det, byfortaetn­ing og udvikling af grønne områder i Aarhus,« siger Malene Hedegaard Christense­n, som ikke vil oplyse, praecis hvor laenge den konservati­ve vaelgerfor­ening har vaeret i kontakt med Peter Sporleder om partiskift­et.

»Vi talt sammen i nogle uger,« siger hun.

Århus Konservati­ve vaelgerfor­ening er landets aeldste vaelgerfor­ening og grundlagt i 1873 under navnet Vaelgerfor­eningen. Foreningen har bl.a. ansvaret for opstilling af kandidater til folketing og byråd i Aarhus Kommune.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark