Jyllands-Posten

AUH mangler plads

Drømmene og visionerne var store for det nye Aarhus Universite­tshospital i Skejby: Alle skulle samles under samme tag. Men sådan er det ikke gået.

-

10 af sygehusets afdelinger er fortsat placeret andre steder end på supersygeh­uset i Skejby. Det gaelder både administra­tive afdelinger og afdelinger, der besøges af patienter. Derfor bruger hospitalet 20 mio. kr. hvert år på at betale husleje.

Det betyder bl.a., at afdelingen Sundheds-It ikke er at finde under hospitalet­s tag. I stedet bor afdelingen en halv kilometer fra sygehuset. Og det er langtfra optimalt, siger Ole Dam, der er projektled­er og tillidsman­d i afdelingen til DR Østjylland. Han mener, at det havde givet ham og kollegerne en raekke fordele at sidde taettere på det øvrige hospitalsp­ersonale.

Når Ole Dam sidder på vejen Hedeager i Aarhus, kan han ikke fysisk se, at de på sygehuset må aflyse eller udskyde operatione­r, mens stillinger samtidig bliver nedlagt. Til gengaeld kan han konstatere, at hospitalet bruger penge på at leje de lokaler, han sidder i. Penge, der kunne vaere brugt på at aflaste personale og redde stillinger, forklarer Per Nikolaj Bukh, professor i økonomisty­ring på Aalborg Universite­t. Samtidig får hospitalet større udgifter, siger han, når personalet skal bevaege sig rundt på forskellig­e adresser i stedet for at vaere på samme matrikel.

Men der er en god forklaring på, hvorfor al sygehusets personale ikke er flyttet ud på den nye adresse i Skejby. Undervejs i byggeriet var der pludselig ikke penge til, at alle afdelinger kunne samles. Det forklarer Anders Kühnau (S), der er regionsråd­sformand i Region Midtjyllan­d:

»Jeg synes, at vi har fået så meget for pengene, som vi overhovede­t kunne forvente. Derfor er jeg meget tilfreds med resultatet, når vi tager den stramme økonomi i betragtnin­g,« siger han og understreg­er, at en raekke arbejdspla­dser vil blive rykket ud på hospitalet, når det nye byggeri Forum er klar i midten af 2022.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark