Jyllands-Posten

Hvem vil synge med dr. Zhivago?

Jagten på nye talenter er gået ind på Jysk Musikteate­r i Silkeborg. Rollerne til årets musical skal besaettes.

-

Hvem skal stå på scenen, når et af historiens store dramaer ”Doctor Zhivago” skal spilles på Jysk Musikteate­r i Silkeborg til efteråret?

Det skal man have fundet ud af, og derfor indkalder Musical Silkeborg nu til audition for at få besat omkring 35 store og små roller. Den finder sted den 14. og 15. marts på Den Kreative Skole i Silkeborg, og man skal tilmelde sig senest den 2. marts. Hovedrolle­rne er besat af profession­elle skuespille­re, ligesom det ligger fast, at Mads M.

Nielsen skal vaere instruktør, Rie Sørensen koreograf, Henrik Svenning kapelmeste­r, og – som saedvanlig­t – Niels Kaas producent.

Kravet for at komme i betragtnin­g er, at man kan synge og have en god replik, skriver musikteatr­et. Desuden skal man vaere klar til at bruge mange timer på at øve og senere optraede.

”Dr. Zhivago”, der er skrevet af den russiske forfatter Boris Pasternak, er en fortaellin­g om krig og kaerlighed i begyndelse­n af 1900-tallet. Den skildrer drengen Yuri Zhivagos livsforløb i Rusland i en omvaeltnin­gsperiode. Han uddanner sig som laege, men skriver også lyrik.

Han bliver gift med overklasse­pigen Tonia Gromeko

– en af de roller, der skal besaettes – men elsker også arbejderpi­gen og sygeplejer­sken Lara Guishar – den rolle er besat.

Romanen kom som film i 1965 med Omar Sharif i titelrolle­n. Julie Christie spillede Lara, hvilket gav hende det store gennembrud. Filmen modtog fem Oscar-statuetter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark