Jyllands-Posten

AGF-traener: »Vi aner ikke en kaeft om, hvad der kommer til at ske«

AGF-traener David Nielsen ser frem til en finaletest mod FC København, og så glaeder han sig til snart at få svar på en masse spørgsmål.

- JESPER ENGMANN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r jesper.engmann@jp.dk DAVID NIELSEN, AGF-TRAENER

David Nielsen er ingen undtagelse. AGF-traeneren bryder sig lige så lidt som sine kolleger om at foruddisko­ntere, hvad der kommer til at ske for hans fodboldhol­d i foråret.

Et hurtigt rids: AGF er nummer tre i Superligae­n, fire point foran Brøndby, der er seks runder tilbage i grundspill­et. Og så skal AGF spille pokalkvart­finale mod Esbjerg i marts.

Men dér er David Nielsen slet ikke endnu, sådan en fredag middag på et hotel i Portugal, hvor han og spillerne i snart halvanden uge har øvet sig inden forårets første kamp mod Randers FC på naeste søndag.

Nae, han funderer i stedet for på naeste opgave, fredagens finale i The Atlantic Cup, hvor AGF skal op mod FC København i Faro.

»For os er det vigtigste, at vi møder et hold, der spiller 4-4-2, som Randes gør, når Superligae­n går i gang. Det giver os nogle muligheder for at se frem til den kamp. Det er en virkelig god sidste kamp hernede for os,« fastslår David Nielsen.

Ikke for optimistis­ke

Men foråret, David Nielsen, det ser da lovende ud, ikke sandt?

»Vi har ikke grund til at vaere for optimistis­ke. Der er ingen, der antyder, at det nok skal gå, eller vi bare sejler afsted. Vi skal vaere skarpe på banen. Vi har spillet nogle gode traeningsk­ampe. Dem evaluerer vi på. Der er noget, vi kan gøre bedre. Det kan vaere, at FC København åbenbarer et problem, vi skal have løst inden Randers-kampen. Derfor tager vi en kamp som denne lige så seriøst som en Superligak­amp.«

Intet er statisk, heller ikke i fodbold. Et yderst solidt efterår af AGF er ingen garanti for, at foråret bliver lige så godt.

»Tingene falder ikke bare på plads og bliver der til evig tid. Der er ingen tvivl om, at den gruppe, vi har nu, er utrolig god til at få det bedste ud af hinanden. Derfor har vi leveret fine praestatio­ner i efteråret. Nu bliver der stillet andre krav end til nogle af de andre hold, jeg har traenet her. Holdet skal jo spille på et højere niveau end tidligere. Det øger kravene til os. Jeg er supertilfr­eds med den trup, vi har, og nu skal vi vise, hvorfor vi er tilfredse,« siger David Nielsen.

Første Amini-start

Mod FC København ventes det, at Mustafa Amini spiller sine første minutter i opstarten. Et eller andet sted er det logisk, hvis AGF skal gøre sig håb om at have australier­en med mod Randers FC. Mustapha Bundu kan givetvis se frem til sin anden testkamp, men spørgsmåle­t er, om en tredje stamspille­r, Jón Thorsteins­son, bliver smidt ind fra start. Alle tre faste spillere er blevet sparet de seneste uger.

»Vi har haft nogle ude i opstarten, andre har vist sig frem. Dem, der er på vej tilbage, skal hurtigt tilbage på deres gamle niveau, før vi har den styrke, vi gerne vil have. Jeg håber, vi kan praestere fra starten. Vi skal have så mange point, at vi kan komme i topseks, og så skal vi vaere så staerke som muligt, når vi spiller pokalkvart­finale i Esbjerg,« siger han.

Svarene må vente

I Portugal kan David Nielsen stille sig de samme spørgsmål, som klubbens tilhaenger­e gør. Men svarene kommer først, når Superligae­n går i gang igen.

»Lige nu er man i et vakuum. Vi vil gerne have svar på en masse spørgsmål. Kommer vi i topseks, kommer vi langt i pokalen, falder vi sammen, bliver vi gode? Det er der, hvor alt begynder at ryste, nu skal vi finde ud af, hvad der vil ske, og så begynder jeg at sige alt muligt åndssvagt og skal svare på alt muligt. Vi aner ikke en kaeft om, hvad der kommer til at ske. Vi kan kun koncentrer­e os om, hvad vi skal mod FC København. Sådan arbejder vi,« siger han.

Det klare mål

Og for ham er målet lige så klart, som det har vaeret siden saesonstar­ten.

»Vi skal i topseks for første gang i den tid, den struktur har eksisteret. Vi har drømt, vi har råbt og skreget, og vi har evalueret hårdt, slået hinanden i hovedet over, at vi ikke nåede topseks. Vi skal sørge for at vaere blandt de seks bedste efter 26 runder. Det er det eneste, vi har fokus på.«

Vi har drømt, vi har råbt og skreget, og vi har evalueret hårdt, slået hinanden i hovedet over, at vi ikke nåede topseks.

I ligger lige nu?

»Der er ingen hos os, der taenker på det. Vi skal sørge for at nå med i topseks. Jeg skal få holdet til at spille så godt som muligt. Vi skal have spillerne klar, de skal vaere topmotiver­ede, relationer­ne skal sidde i skabet. Det er den vej, vi når vores mål. Alt det andet er snak og hypoteser.«

til bronzemeda­ljer

Rigtigt indstillet

David Nielsens rolle? AGFtraener­en skal luske rundt og sørge for, at alle spillere har hovedet med sig, at de er rigtigt indstillet.

»Koncentrat­ion og tilstedeva­erelse er vigtigt for os. Vi er nødt til at vente til søndag den 16. februar med at spille mod Randers. Jeg er også utålmodigh­ed, men det kan ikke nytte, at man bliver så utålmodig, at man rusker rundt i det hele.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark