Jyllands-Posten

Flere forbedring­er

Til koreansk elbil

-

Blot et år efter lanceringe­n af Kia e-Niro er fabrikken klar med et par vigtige opdatering­er.

Først og fremmest bliver den udstyret med en trefaset lader i stedet for etfaset – hvilket betyder en vaesentlig lavere ladetid. Effekten er således op til 11 kW. Tidligere har e-Niro kun kunnet lades på én enkelt fase, dvs. 3,7 kW, og det har givet en meget langsommel­ig ladning ved de offentlige ladestande­re og derhjemme. Bilen kan lade med op til 80 kW ved lynladere, som muliggør dette.

Desvaerre kan Kia fortsat ikke levere en tilhørende app, hvor man bl.a. kan overvåge ladestand.

Med disse forbedring­er stiger den vejledende udsalgspri­s på den facelifted­e e-Niro med 5.000 kr. for alle varianter. Dermed starter priserne ved 280.000 kr. for basisudgav­en med det lille batteri på 39,2 kWh og en raekkevidd­e på 289 km, mens den langt mere interessan­te version med stort batteri med en kapacitet på 64 kWh koster fra 340.000 kr., dog inklusive vaesentlig­t mere udstyr.

Faceliftet indeholder også nye kofangere, baglygter, små aendringer i cockpittet, bl.a. med en større skaerm på otte tommer mod syv tommer før i basisudgav­en, mens de øvrige varianter har en løsning på hele 10,25 tommer.

Den store ulempe er fortsat de meget lange leveringst­ider, som Kia Danmark oplyser er 9-12 måneder.

Her kan Hyundai levere sin Kona Electric med samme batteritek­nik inden for 2-3 måneder. Denne er generelt også billigere end Kia e-Niro, selv om trefaset lader er ekstraudst­yr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark