Jyllands-Posten

Laenge ventet Tesla klarer over 500 km i raekkevidd­e

Den rummelige Tesla Model Y klarer 480-505 km på en opladning. Modellen, som lander herhjemme til naeste år, kommer i første omgang i to varianter.

- JENS OVERGAARD

Den rykker naermere, den nye Tesla Model Y, som er den buttede og rummelige variant af Tesla Model 3. Model Y, som vil kunne bestilles med syv saeder, skal produceres i både Californie­n, Shanghai og den nye europaeisk­e fabrik i Berlin, som er under opførelse. De første biler til de amerikansk­e kunder er lige på trapperne.

Modellerne til Europa kan i princippet komme fra både Berlin og USA, og det kan meget vel blive den amerikansk­e fabrik, der laegger ud, indtil den nye fabrik i Tyskland kommer op at køre.

Det er en bil, som Tesla forventer vil lande herhjemme i første kvartal af 2021.

Teslas folk regner stadig på de danske priser, som ventes at vaere på plads til foråret.

Firmaet er traditione­lt set forsigtige med at tale om salgsmål. Maria Lantz, som er pressechef for Tesla, har dog store forventnin­ger til modellen.

»I Europa er der en stor vaekst inden for de mellemstor­e biler af denne type. Her er meget plads for pengene, og derfor tror vi også, at det er en bil, som vil tiltale danskerne,« siger hun.

I dag kan Model 3 og Model X fås med anhaengert­raek. Tesla kan dog endnu ikke bekraefte dette for Model Y.

To modeller

I første omgang lanceres Model 3 med Dual Motor, det vil sige traek på for- og baghjul. Her kommer den som Long Range-model med en raekkevidd­e på 505 km og Performanc­e-model med en raekkevidd­e på 480 km. Til sammenlign­ing hedder raekkevidd­erne henholdsvi­s 560 km og 530 km for Model 3.

Model Y Performanc­e har en topfart på 241 km/t., mens 0-100 km/t. klares på 3,7 sek. For Long Range-modellen er tallet 217 km/t., mens tiden for 0-100 km/t. er 5,1 sek. Det er en tand mindre end Model 3, men stadig hurtigt.

Tesla har ikke på nuvaerende tidspunkt en billigere Model Y udelukkend­e med baghjulstr­aek. Men det kan meget vel komme som i Model 3.

 ??  ?? Den nye Tesla Model Y er en forholdsvi­s kompakt elbil med plads til syv og lang raekkevidd­e. Foto: Tesla
Er en høj variant af Model 3. Produktion­en på Teslas fabrik i Californie­n går i gang snart, mens fabrikken i kinesiske Shanghai følger. En helt ny fabrik i Berlin, som forventes at vaere klar i 2021, skal primaert levere til det europaeisk­e marked.
Den nye Tesla Model Y er en forholdsvi­s kompakt elbil med plads til syv og lang raekkevidd­e. Foto: Tesla Er en høj variant af Model 3. Produktion­en på Teslas fabrik i Californie­n går i gang snart, mens fabrikken i kinesiske Shanghai følger. En helt ny fabrik i Berlin, som forventes at vaere klar i 2021, skal primaert levere til det europaeisk­e marked.
 ??  ?? Produktion­en er så småt ved at komme i gang på Teslas amerikansk­e fabrik. Foto: Tesla
Produktion­en er så småt ved at komme i gang på Teslas amerikansk­e fabrik. Foto: Tesla
 ??  ?? Man sidder angiveligt højere i Model T, der også kan leveres med syv saeder. Foto: Tesla
Man sidder angiveligt højere i Model T, der også kan leveres med syv saeder. Foto: Tesla

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark