Jyllands-Posten

Elsker du at køre bil, så er denne nye lille SUV lige noget for dig

Ford Puma er klassens mest velkørende model. Tilmed giver den rigtigt meget vaerdi for pengene.

- CHRISTIAN SCHACHT

mer skaerm med navigation, Apple Carplay, klimaanlae­g, trådløs opladning af mobiltelef­onen og p-sensor bag. Merprisen er små 14.000 kr. for STLine, der også har digital instrument­ering, sportsunde­rvogn og en lang raekke kosmetiske aendringer, som får Puma til at se virkelig cool ud. Senere kommer der angiveligt også en mere hårdkogt Puma ST, formentlig med samme 200 hk motor som i Fiesta ST.

Den nye Puma holder hos forhandler­ne nu. I sidste ende kan det dog vaere, at den nye Kuga, der er storebror til Puma, kommer til at spaende ben for bilens udbredelse. Ford har nemlig dumpet prisen på Kuga Plug-in Hybrid, der

der var ikke så mange, der på det tidspunkt tog vores klimaforan­dringer alvorligt,« siger Christine Feldthaus, som dengang i kortere perioder prøvede en raekke el- og hybridbile­r, før valget faldt på en lille økonomisk og veludstyre­t VW High Up med trecylindr­et benzinmoto­r til de mange og lange ture landet rundt til foredrag.

»Hvis vi skal have CO2-udledninge­n ned, er der ingen tvivl om, at vi skal gøre noget ved den måde, vi bliver transporte­ret på. Her er der ingen vej uden om elbiler. I Norge, hvor hver anden nye bil er en elbil, har man politisk besluttet sig for at have afgifter, som giver fordele til elbiler, og det er en succes. I Danmark, hvor elbilerne udgør 2 pct. af bilsalget, ved vi ikke, hvordan afgifterne bliver på den lange bane, og mange føler ikke, at de kan klare sig med de batterier, der er i øjeblikket. Men mange nye elbiler kører jo over 300 km på en opladning, og de nye batterier kan jo lynlade på et kvarter. Det er jo ikke ret meget laengere tid end det tager at køre ind på tankstatio­nen og tanke og få en kop kaffe og en croissant. Så teknologie­n arbejder med os,« siger hun.

»Så der er ingen diskussion om at nutidens og fremtidens bil, den kører på el. Min naeste bil, bliver også en elbil,« siger Christine Feldthaus.

Slikker sig om munden

Hendes romance med Renault startede, da hun i sin tid skulle have sin første bil, og hvor hendes bror, der var Renault-mekaniker, varmt anbefa

 ??  ?? Det store højdepunkt er køreegensk­aberne, der er klassens bedste. Ford Puma tackler sving med stram disciplin og har et styretøj, der adlyder chaufføren­s mindste vink.
Det store højdepunkt er køreegensk­aberne, der er klassens bedste. Ford Puma tackler sving med stram disciplin og har et styretøj, der adlyder chaufføren­s mindste vink.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark