Jyllands-Posten

Sjov elbil har vrimmel af højopløste skaerme, men ringe raekkevidd­e

Honda e er som skåret ud af en tegneserie. Lille, finurlig og med et glimt i øjet. Vi spår den lille bil mange fans i Danmark, selv om raekkevidd­en er ringe, og hjemmeladn­ing kan blive en langsommel­ig affaere.

- JENS HØY

som et nødsaede eller til mindre børn, ja, selv bagagerumm­et er noget af det mindste, man kan opdrive i nogen bil.

Testkørsle­n afslørede en undervogn, der er sat op mod det meget komfortabl­e. Bilen har baghjulstr­aek, og dermed er den typiske elbilfrust­ration med smalle forhjul, der spinder ved igangsaetn­ing, aldrig er problem i Hondaen.

Med bilen laegger Honda op til, at man kan benytte en almindelig strømforsy­ning på mindst 10 ampere hjemme, idet der følger lader med

gjort udslaget for arrangører­ne, som nu har muligheden for at komme videre, fordi en årelang aftale med det enorme messecente­r i Frankfurt udløber.

Store shows

Optimismen var ellers stor op mod en af de hidtil største messer i 2015, hvor de tyske maerker traditione­lt set har brugt hjemmebane­fordelene til at vise flaget med pomp og pragt. Det gjaldt isaer premium-maerkerne Audi, BMW og Mercedes, som opbyggede enorme stande til mange mio. euro. VW holdt endda koncernens legendaris­ke ”Group Nights” i en sportsaren­a uden for byen.

Vinden var dog begyndt at vende. Selv om mange af de gaester, som kigger forbi på en sådan messe, er i købshumør, var flere og flere begyndt at orientere sig på nettet, mens nogle bilproduce­nter viste nyhederne ved mindre og mere målrettede kundearran­gementer. Som et tegn på udviklinge­n havde Volvo allerede i 2015 meldt fra for at koncentrer­e sig om Genève som det eneste europaeisk­e motorshow, hvor maerket stillede op.

 ??  ?? Bilen kan lade med op til 50 kW ved en hurtiglade­r, mens hjemmeladn­ing med egen wallboks bliver en langsommel­ig affaere ved 3,7 kW.
Bilen kan lade med op til 50 kW ved en hurtiglade­r, mens hjemmeladn­ing med egen wallboks bliver en langsommel­ig affaere ved 3,7 kW.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark