Jyllands-Posten

Nu er det slut med IAA-biludstill­ingen i Frankfurt

Den store IAA-messe lukker og slukker i Frankfurt og skal genopstå i en ny form i anden tysk by.

- JENS OVERGAARD

Masser af nye bilmodelle­r i skarpt spotlight, haller så store som fodboldsta­dioner og en magi med designerto­uch fra den store internatio­nale bilverden. Den store IAA-messe i Frankfurt har i årtier vaeret for bilentusia­ster, hvad Roskilde Festival har vaeret for musikelske­re; et sted, hvor man både blev beriget og begejstret med nyt, man måske ikke anede eksistered­e, og hvor man sagtens kunne slide et saet skosåler op i løbet af et par dage. Men det er nu slut med den internatio­nale biludstill­ing i det store messecente­r med skyskraber­tårnet i den sydtyske finansby, der siden starten i 1951 har kunnet kalde sig en af verdens største biludstill­inger.

VDA, som er sammenslut­ningen for den tyske bilindustr­i, har nemlig besluttet, at posen skal rystes, og messen skal genopfinde sig selv i en anden tysk storby.

Baggrunden er klar; verden over er de store biludstill­inger presset, og det gaelder også i Frankfurt, hvor besøgstall­et senest faldt fra 810.000 besøgende i 2017 til 560.000 i fjor. Det har

Konstruktø­r:

Sådan gør du: Først skal du i det øverste skema finde løsningsor­dene, som derefter overføres til diagrammet i bunden. Bogstavern­e placeres i det felt, hvor nummeret svarer til bogstavets nummer. Som kontrol er der i diagrammet­s felter anført et bogstav.

Når opgaven er faerdig, vil der i diagrammet stå et litteraert citat. Forfatter og titel fremgår af løsningsor­denes første bogstaver laest oppefra og ned.

Hver uge udtraekkes to praemier på hver 350 kr. blandt de korrekte, indsendte løsninger. Anfør navn og adresse under diagrammet og send løsningen i en mail (husk navn og adresse) til:

eller med posten til:

Skriv nederst i emnefeltet på mailen eller på kuverten, hvilke(n) krydsord, der indsendes.

skal vaere fremme hos os senest

Løsningen: Forrige uges løsning var:

P(aula) Larrain: I morgen skal vi hjem.

Da Pinochet blev taget til fange, blev alle brikkerne rystet op igen. [---] Nok var denne mand farlig. Men han var også idiot [---]. Jeg har altid kun følt afsky for ham. For mig står han som eksemplet på det allervaers­te, man kan finde i et menneske: ondskab, forraederi, egoisme, grådighed og dumhed.

350 kr.: Nana Vos Glud, Halssti 37, 8000 Aarhus C

350 kr.: Jenny Riis,

Museumsgad­e 70 D, 7400 Herning

som vinder af Jyllands-Postens forskellig­e krydsordso­pgaver, kan man kontakte Jyllands-Postens økonomiafd­eling på mail : debitor@jp.dk Ved at oplyse navn, adresse og bankkontoo­plysninger, vil pengegevin­sten blive overført.

NB! Løsninger sendes til krydsord@jp.dk

Ugens vindernavn­e kan desuden findes på netadresse­n

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark