Jyllands-Posten

Solid fremgang med Unibrew i front

-

Det danske aktiemarke­d havde ons- dag god vind i sejlene, efter at udsigten til en stor amerikansk hjaelpepak­ke på 2.000 mia. dollars øgede forhåbning­erne om, at den globale økonomi kan klare skaerene i forbindels­e med coronakris­en.

Det danske C25-indeks lukkede onsdag med et plus på 2,36 pct. i 1.055,50, hvor Unibrew-aktien indtog topplaceri­ngen, og Ørsted blev også understøtt­et efter sin opdatering med fastholdte forventnin­ger.

»Det danske aktiemarke­d følger opturen i resten af Europa, efter at de amerikansk­e politikere nåede til enighed om en hjaelpepak­ke onsdag morgen. Fremgangen kommer som en modreaktio­n på de meget store kursfald, men nervøsitet­en er fortsat stor, idet der fortsat er stor usikkerhed om coronaviru­ssens spredning i USA. Hjaelpepak­kerne fra politikere og centralban­ker kan dog vaere med til at afbøde for de negative konsekvens­er af coronakris­en, siger Otto Friedrichs­en,« der er aktiestrat­eg hos Formueplej­e, til Ritzau Finans.

Afstemning­en om hjaelpepak­ken ventes onsdag aften dansk tid, hvorefter den skal videre til Repraesent­anternes Hus, og så videre til underskrif­t.

»På den danske scene er der isaer fremgang til de sektorer, der har oplevet store fald, hvilket bl.a. gaelder banker og transport,« siger Formueplej­es aktiestrat­eg.

Danske Bank løftedes med 5,6 pct. til 73,98 kr., og Jyske Bank steg 4,5 pct. til 164,65 kr. I transports­ektoren lukkede DSV Panalpina med en stigning på 5,3 pct. i 546 kr., og Maersks B-aktie blev øget med 2,9 pct. til 5.666 kr.

Bryggeriak­tie tog et nyt hop

Royal Unibrew fik haevet sin anbefaling til køb fra hold af Kepler Cheuvreux. Børshuset saenkede dog kursmålet for aktien til 500 kr. fra 640 kr., viste data fra Bloomberg.

Bryggeriak­tien steg onsdag 8,9 pct. til 423,50 kr., og aktien er dermed kommet et godt stykke vaek fra bundnoteri­ngen i torsdags i 337,30 kr. Siden nytår er faldet dermed på 31 pct., efter at coronakris­en ser ud til at stjaele en del af overskudde­t.

Ørsted fastholdt i en opdatering onsdag sine forventnin­ger til 2020 trods usikkerhed­en som følge af coronaviru­sudbruddet, hvilket var med til at sende aktien op med 7 pct. til 670,80 kr.

Vestas steg yderligere 5,6 pct. til 562,40 kr. oven på tirsdagens kurshop på 11,3 pct. Her blev vindmøllep­roducenten hjulpet på vej af opløftende meldinger fra konkurrent­en Nordex.

Efter børsluknin­g tirsdag sluttede isolerings­koncernen Rockwool sig til flere C25-kolleger og suspendere­de forventnin­gerne til 2020 på grund af usikkerhed­en, som udbruddet af coronaviru­s har skabt.

Selskabet understreg­ede, at økonomien fortsat var robust, og derfor blev planen om aktietilba­gekøb og udbytte til april fastholdt. Aktien lukkede onsdag 6 pct. højere i 1.136 kr.

Berenberg løftede anbefaling­en af Chr. Hansen, der steg 3,4 pct. til 483,30 kr. Finanshuse­t siges nu hold mod før saelg, mens kursmålet er på 450 kr.

Coloplast gik imod strømmen

De to eneste aktier i C25, der samlet set er steget i år, lukkede onsdag i minus. Coloplast-aktien agerede med et fald på 4,6 pct. 918,60 kr. bundskrabe­r i C25-regi, og Ambuaktien tabte 2,4 pct. til 164 kr.

Blandt sidepapire­rne steg ALKAbelló-aktien med 6,6 pct. til 1.395 kr., efter at Sydbank løftede sin anbefaling på aktien til køb fra hold, idet aktien nu er attraktiv efter et kursfald på naesten 40 pct.

ALK-Abelló er ifølge Sydbanks senioranal­ytiker Søren Løntoft Hansen ikke immun over for de negative effekter af coronaviru­ssens udbredelse, men de underligge­nde fundamenta­le faktorer, der skal drive indtjening­en i selskabet fremadrett­et, er i vid udstraekni­ng stadig intakte.

Porebetonp­roducenten H+H endte 8,8 pct. højere i 74,10 kr.

Selskabet fortalte tirsdag efter børsluknin­g, at forventnin­gerne til 2020 suspendere­s på grund af usikkerhed­en som følge af coronaviru­sudbruddet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark