Jyllands-Posten

Popstjerne udgiver aerlige sange om kokainmisb­rug

Sidste år måtte popstjerne­n Hugo Helmig aflyse alt, da han skulle i behandling for massivt misbrug af kokain. Nu er han aktuel med en raekke staerke sange om nedturen.

- HUGO HELMIG KASPER SCHÜTT-JENSEN

»I’d rather ask for forgivenes­s,« synger Hugo Helmig på ”Curtains Of My Life”, åbningsnum­meret på hans aktuelle minialbum ”LULU Vol. 1”.

21-årige Hugo Helmig er søn af Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen, og Lulu er det kaelenavn, som moderen gav sin dreng, da han var lille. Det var Renée Toft Simonsen, som natten til lørdag den 9. marts 2019 ringede til politiet og oplyste, at hendes søn løb rundt ude på gaden i psykotisk tilstand. Hugo Helmig blev anholdt ved foraeldren­es adresse i Aarhus, han måtte overnatte i detentione­n, og siden førte popstjerne­ns kokainmisb­rug til aflysning af en hel turné – blandt andet et eftertragt­et job på Roskilde Festival. Hugo Helmig fortsatte sit misbrug, men nu er han aedru og adresserer nedturen i en raekke nye sange:

Maybe I’m a star, but I’m falling

Everyday life is so boring Dealer got my money, I’m all in

Var karrieren nu slut?

Hugo Helmig opnåede øjeblikkel­ig succes med det uimodståel­ige singleudsp­il ”Please Don’t Lie” (2017), men de mange aflysninge­r førte til angst for, at karrieren allerede var slut.

»Jeg var bange for, at folk ville vende mig ryggen. At de aldrig ville høre min musik mere, og ingen ville komme til mine koncerter,« siger han i en netop udsendt pressemedd­elelse.

Men Hugo Helmig er svaer ikke at holde af. Han er sådan en, som man med moderne sprog kalder »likeable«, og den aerlige beretning om misbruget førte til utallige støtteerkl­aeringer fra fans.

Og det er også de saenkede parader, der er med til at gøre de nye sange interessan­te.

»Boys don’t cry,« synger han, og nej, det er ikke en fortolknin­g af et nummer af The Cure, det her er ufortyndet angst for at se sig selv i øjnene.

Ja, Hugo Helmig er popstjerne, og han ved, at han har charmen med sig, men i disse sange er der ingen facade, ingen trang til at spille smart. Han siger det hele, som det er.

POP

LULU Vol. 1 The Bank Music

Mere end en skriftesto­l

»I got my shit straighten­ed out,« synger han i ”It Took Some Time”, men ”Lulu Vol. 1” er mere end en skriftesto­l.

Det er blot én af albummets øvrige staerke sange,

Man kan kun se frem til den kommende ”LULU Vol. 2”. Og koncertern­e med den tilbageven­dte popstjerne.

 ??  ?? Hugo Helmig adresserer sit kokainmisb­rug i nye sange. Arkivfoto: Henning Hjorth
Hugo Helmig adresserer sit kokainmisb­rug i nye sange. Arkivfoto: Henning Hjorth

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark