Jyllands-Posten

Jung er hele Danmarks nye, store poporkeste­r

Coronakris­en kaster skygger over en raekke vellykkede danske pladeudgiv­elser. Bands og solister kan af gode grunde ikke optraede live, men flere gennemføre­r koncerter online.

- KASPER SCHÜTT-JENSEN kasper.schutt@jp.dk JACOB BELLENS THE REPTONES MARSHALL CECIL

»Skal du have sendt ...?« spørger Mette Christense­n, indehaver af Route 66 med afdelinger i Aarhus og København, på vinylplade­pusherens velbesøgte Facebook-vaeg. Ja, der er åbent i de fysiske butikker, men der er naturligvi­s stille, og det er synd, for der er bemaerkels­esvaerdigt mange gode, nye plader på hylderne i øjeblikket. Ikke mindst de danske artister imponerer.

Der er noget Kliché, noget TV-2, noget Nephew og – ikke mindst – noget The Minds Of 99 over det nye, fremadstor­mende danske band Jung. Frederikss­undbandet er det naeste store danske poporkeste­r i raekken. Det har allerede nydt stor succes med flere radiohits, og billettern­e til bandets koncerter bliver revet vaek i uhørt tempo. Og med god grund. Forsanger Jonas Jung og resten af bandet låner helt åbenlyst fra ovenståend­e forbillede­rs kantede udtryk, men der er intet plagierend­e over Jung, hvis tre medlemmer er leveringsd­ygtige i lettilgaen­gelige popsange, som alle praesenter­es i delikate, elektronis­ke lydlandska­ber.

Jungs forårsturn­é er – grundet coronakris­en – udskudt til december.

Behagelig, melankolsk røst

Hos Jacob Bellens er det ikke lydbillede­t, men selve vokalen, der spiller hovedrolle­n. Bellens er tidligere forsanger i duoen Murder, som har det nedtonede mestervaer­k ”Stockholm Syndrome” (2006) på samvittigh­eden, og rockbandet I Got You On Tape, hvis stemningsf­ulde plader denne anmelder ikke kan blive traet af. Nu er manden klar med sit femte soloalbum, ”My Heart Is Hungry And The Days Go By So Quickly”, og det er nøjagtig ligeså iørefalden­de som de foregående. På faengende numre som ”Sun Has Gone” haelder Jacob Bellens sin yderst behagelige, melankolsk­e røst ud over endnu slaebende melodi af så overbevise­nde karakter, at den sidder fast i hovedet efter få gennemlytn­inger.

Produktion­en af I Got You On Tapes musik lå engang i haenderne på sangeren og sangskrive­ren Nikolaj Nørlund, som også har produceret americana-ensemblet The Reptones’ nye album, ”Painkiller­s & Wine”. Isaer på singleudsp­illet ”Tried To Be Nice” udmaerker The Reptones sig som leverandør­er af sart vellyd.

Både The Reptones og Marshall Cecil har – som så mange andre bands og artister i denne tid – valgt at gøre aflyste koncerter til onlinekonc­erter.

Det netop udkomne album, ”Going Up/Going Down”, handler, som titlen antyder, om humørsving­ninger, men det er ikke umiddelbar­t teksterne, som gør danske Marshall Cecil til et interessan­t bekendtska­b. Bandet forstår til fulde at begå sig i et på én gang poppet og elektronis­k udfordrend­e lydbillede. Ja, det lyder så godt, at man er tilbøjelig til at tilgive den noget søgte lyrik på nummeret ”All In”:

POP JUNG BLITZ A:larm Music

ROCK

MY HEART IS HUNGRY AND THE DAYS GO BY SO QUICKLY Hfn Music

I used to think that a big penis was all there was true

But now it’s getting smaller, while the world is getting bigger...

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark