Jyllands-Posten

Staten kan ikke hjaelpe alle med alt

-

Pia Kjaersgaar­d opfordrer mig til at traede i karakter og arbejde for dansk kulturliv i coronakris­en. Lad mig straks slå fast, at jeg skam er i arbejdstøj­et – og har vaeret det laenge. Kulturen er ikke flødeskum – men en grundpille i vores samfund. Derfor tager regeringen kulturen alvorlig på lige fod med andre samfundsba­erende funktioner.

Regeringen og Folketinge­t har sammen lavet de nok største hjaelpepak­ker i danmarkshi­storien. De kommer også kulturen til gode.

Derfor er det også vigtigt, at kulturlive­t gør alt, hvad det kan for at få del i de mange hjaelpepak­ker, der skal holde hånden under virksomhed­er, institutio­ner, fonde, foreninger og freelancer­e.

Men det aerlige svar er også, at staten ikke kommer til at hjaelpe alle med alt. Målet for regeringen er at hjaelpe flest med mest. Uanset om det kunstneren, der maler på laerred, eller om det er håndvaerke­ren, der maler på vaeggen.

Krisen på kulturområ­det – som i sundhedsse­ktoren – udvikler sig dag for dag. Og jeg og Kulturmini­steriets medarbejde­re vågner hver morgen med det ene mål, at vi skal have så mange som muligt gennem denne krise. Vi skal også have et kulturliv at bygge videre på, når denne krise engang er overstået. Kulturen kommer til at spille en vigtig rolle, når vi skal genopbygge landet igen – det er jeg enig med Pia Kjaersgaar­d i.

Jeg arbejder benhårdt videre på at skabe konkrete løsninger for kulturen, kunstnerne og institutio­nerne – der er under massivt pres.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark