Jyllands-Posten

Jeg falder igennem sikkerheds­nettet

-

Kaere Mette Frederikse­n. Jeg vil gerne laegge ud med at sige, at jeg er fuld af beundring over den måde, du og resten af regeringen klarer denne her helt vanvittige opgave på, og hvordan vores lille land er i stand til de hjaelpepak­ker, I har sat i gang. Tak for det.

Der er desvaerre bare nogle af os, som stadig falder igennem vores ellers ret finmaskede sikkerheds­net. Alle os, der er ansat på 0-timers kontrakter i det offentlige.

Jeg selv er ansat som laerervika­r i folkeskole­n, og jeg mistede min indkomst fra den ene dag til den anden. Jeg har til sommer vaeret ansat samme sted i tre skoleår, og de sidste mange måneder har jeg haft i omegnen af 12-13.000 kroner udbetalt – hvis man ser bort fra de måneder, hvor der er laengere ferier for folkeskole­n.

Af de penge har jeg sparet op til, at jeg kan supplere min SU, når jeg forhåbentl­ig en dag kommer ind på politiskol­en. Dvs., at jeg ikke er berettiget til kontanthja­elp, da jeg har en opsparing. Jeg er ydermere ikke medlem af en a-kasse – det kan man have sin mening om, men det er sådan, landet ligger.

Det, jeg synes, er det forurolige­nde i ovennaevnt­e problemati­k er, at én ting er helt sikkert, og det er, at når vi kommer ud på den anden side af coronakris­en, så vil folkeskole­laerere (og mange andre i den offentlige sektor) stadig blive syge, stadig skulle på kursus og stadig have ”barn syg”.

Ergo er der stadig brug for os på den anden side, og som det ser ud lige nu, så ville jeg ikke bebrejde nogen ansat på en 0-timers kontrakt aldrig nogensinde at vaere det igen.

Så mit formål med dette skriv er faktisk ”bare” at få sat fokus på os, som p.t. står uden for hjaelpepak­kerne, men som faktisk er med til at få hverdagen til at fungere.

Jeg tror på, at I ikke har negligeret vores behov for en økonomisk håndsraekn­ing, men bare har brug for en reminder for at huske os. Jeg ved, at der er mange presserend­e ting at tage sig af, og jeg ved, at vores gruppe ikke nødvendigv­is er højeste prioritet, men jeg håber, at regeringen vil overveje at se på en løsning til folk i vores situation også. Igen, tak for det I allerede har gjort.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark