Jyllands-Posten

Events ramt af corona

- ERICA BERNSTEN STRANGE erica.b.strange@jp.dk

Den ene efter den anden aarhusians­ke folkefest har set sig nødsaget til at kaste håndklaede­t i ringen og aflyse eller udskyde til efter coronakris­en.

Aflysninge­n af Lions Aarhus Kraemmerma­rked, der skulle finde sted den 21. til den 24. maj på Tangkrogen, rammer ikke kun til at ramme de mange kraemmere og leverandør­er. Den betyder også, at Lions Aarhus ikke kan donere mellem en og 1,3 mio. kr. til lokale, humanitaer­e formål.

»Derfor er vi også indstillet på, at kraemmerma­rkedet naeste år skal have fuld skrue til gavn for alle parter,« siger kraemmerma­rkedchef Preben Hingeberg.

Foreningen er dog i gang med at undersøge om markedet kan gennemføre­s, evt. i mindre eller anden form senere på året. Det er dog ikke lige til, da det i så fald ramler ind i mange andre aktivitete­r.

Vikinger må vente

Efter regeringen­s beslutning om at forlaenge restriktio­nerne i landet, har en enig bestyrelse i LO Aarhus set sig nødsaget til at aflyse den store fejring af Arbejderne­s Internatio­nale Kampdag. Både for at vise opbakning til myndighede­rne og for at undgå unødig smittespre­dning, lyder forklaring­en i en pressemedd­elelse.

Vikingetra­effet, der er blevet afholdt på Moesgaard Strand siden 1977, har valgt helt at aflyse årets traef.

Aflysninge­n af arrangemen­tet, der var planlagt til at skulle afholdes den 24. til den 26. juli, skyldes ifølge arrangører­ne, der bl.a. taeller Moesgaard Museum, at det ikke er muligt at fortsaette den igangvaere­nde planlaegni­ng af traeffet.

Kampen om Det Gyldne Baekken, nøgenløbet rundt i Universite­tsparken og Nordeuropa­s største studentera­rrangement, Kapsejlads­en, har fået ny dato.

Derfor lyder datoen ikke den 8. maj, men den 26. juni, fortaeller arrangører­ne fra festforeni­ngen Umbilicus.

Sidste år var omkring 30.000 unge mennesker samlet til Kapsejlads­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark