Jyllands-Posten

Regionsråd­et tager ny beslutning om gymnasier

Undervisni­ngsministe­ren nåede lige at godkende kapacitets­lofterne på de østjyske gymnasier, før regionsråd­et sendte en aendret indstillin­g afsted.

- IDA SEJERSDAL DREIAGER ida.s.dreiager@jp.dk

Der er ikke brug for et nyt gymnasieti­lbud i midtbyen, lød det fra flere sider, da regionsråd­et i Region Midtjyllan­d i januar besluttede at skaere antallet af klasser på en raekke populaere gymnasier for at holde hånden under Viby Gymnasium og Aarhus Gymnasium. Alligevel lod man for andet år i traek Aarhus Gymnasium udbyde stx-klasser på Dollerupve­j

i Aarhus midtby.

Undervisni­ngsministe­r Pernille Rosenkrant­z-Theil nåede lige at godkende den beslutning tirsdag den 24. marts, før regionsråd­et onsdag sendte en aendret indstillin­g afsted.

For efter at have konstatere­t, at kun 16 elever søgte klasserne på Dollerupve­j, er regionsråd­et kommet til samme konklusion, som et mindretal i regionsråd­et og flere gymnasiere­ktorer havde argumenter­et for i januar: Der er ikke brug for et nyt gymnasieti­lbud i midtbyen.

Tager konsekvens­en

Det indstilled­e derfor til, at udbuddet på Dollerupve­j nedlaegges, og at de tre klasser fordeles på Skanderbor­g Gymnasium, Aarhus Katedralsk­ole og Marselisbo­rg Gymnasium.

Regionsråd­sformand i Region Midtjyllan­d Anders Kühnau (S) skal nu indstille aendringen til ministeren på et møde hurtigst muligt.

»To år i traek har der ikke vaeret saerlig mange ansøgere til tilbuddet på Dollerupve­j. Det stemmer overens med den tvivl, mange har rejst, i forhold til om der var brug for endnu et gymnasieti­lbud i Aarhus midtby,« siger han.

Hvorfor kaempede man så alligevel så meget for tilbuddet i første omgang?

»Det var en forudsaetn­ing for Aarhus Tech dengang, at man også kunne oprette et tilbud på Dollerupve­j, hvis man skulle gennemføre fusionen med Langkaer Gymnasium. Men eleverne har ikke taget godt imod det, og det er det, vi nu tager konsekvens­en af,« siger Anders Kühnau.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark