Jyllands-Posten

SPØRG OM PENGE

-

Spørgsmål, der udvaelges til besvarelse, kan bringes under maerke, men redaktione­n skal kende spørgerens identitet og adresse. Redaktione­n forbeholde­r sig ret til at redigere og forkorte spørgsmål.

Svarene i brevkassen er ikke individuel rådgivning, men generel orienterin­g, der bringes uden ansvar for Jyllands-Posten.

Spørgsmål besvares ikke privat.

Laes mere på jyllands-posten.dk/sporgompen­ge Skriv til Morgenavis­en Jyllands-Posten, Mediebyen 3, 8000 Aarhus C

E-mail: tommy@v.dk

Døtrene måtte således anses som rette indkomstmo­dtager af udbyttet og skulle beskattes heraf.

Faderen havde i sagen anført, at der forelå en bindende administra­tiv praksis, som førte frem til, at familien skulle have medhold.

Erfaringer­ne viser dog, at der påhviler skatteyder­e en meget tung bevisbyrde i denne henseende. Højesteret anførte da også, at faderen ikke havde godtgjort en bindende administra­tiv praksis, hvorefter udbytte ikke skal beskattes hos aktionaere­n i en situation som den foreliggen­de.

Højesteret konkludere­de herefter, at da udbyttet således skulle beskattes hos døtrene, skulle den udbytteska­t, som var indeholdt, og som skattemynd­ighederne i første fase havde udbetalt til faderen, rettelig ikke have vaeret udbetalt til faderen. Skattemynd­ighederne var således som udgangspun­kt berettiget til at kraeve beløbet tilbage.

Det må herefter laegges til grund, at den pågaeldend­e fremgangsm­åde ikke kan anvendes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark