Jyllands-Posten

OL-datoer kan presse dansk Tour-start

Det er ikke kun rytterne, der kan ende i et dilemma på grund af sammenfald­et mellem datoerne for OL og Tour de France i 2021.

- JESPER HAUE HANSEN BENJAMIN LILLELUND JESPER ENGMANN jesper.h.hansen@jp.dk benjamin.lillelund@jp.dk jesper.engmann@jp.dk

Det var en afklaring, der skabte fornyet usikkerhed.

Sikkert er det, at OL bliver afviklet fra den 23. juli til den 8. august 2021 – praecis et år efter den oprindelig­e plan, der blev aendret på grund af risikoen for spredning af coronaviru­s.

Beslutning­en kan dog ende med at gå ud over Tour de France-etaperne i Danmark.

Normalt bliver herrernes landevejsl­øb afviklet på dag to under OL, lige som det ville vaere sket i 2020.

Hvis den plan bliver bevaret, vil OL-linjeløbet blive kørt den 24. juli 2021 – dagen før Tour de France-afslutning­en i Paris.

Lige netop det scenarie havde Tour de France-arrangøren ASO sørget for at undgå i år, hvor det franske etapeløb blev rykket en uge tilbage og derfor sluttede den 19. juli.

»Ret synd«

ASO oplyser til JyllandsPo­sten, at man »ikke har nogen kommentare­r til aendringen af OL-datoerne«.

Hos Grand Depart Copenhagen har man endnu ikke hørt, at de nye OL-datoer skulle få indflydels­e på planlaegni­ngen af Tour de France 2021. Derfor går direktør Alex Pedersen stadig ud fra, at de danske etaper bliver afviklet den 2., 3. og 4. juli, forklarer han.

Hvis løbet og de danske etaper bliver rykket en uge tilbage, kan det bl.a. kollidere med de planlagte EMfodboldk­ampe i København, der efter planen bliver spillet i løbet af netop den uge.

Til gengaeld kan det skabe problemer for rytterne, hvis Tour de France ikke bliver rykket og dermed skal afgøres oveni OL.

»For mit eget vedkommend­e er det banen, jeg satser på, og hvis ellers der bliver kørt det samme program som planlagt i 2020, ligger vores konkurrenc­e på OL’s sidste dage. Så selv om Touren ligger, hvor den gør, vil jeg personligt godt kunne nå at blive klar til at køre parløb på banen,« siger Michael Mørkøv fra Deceuninck-QuickStep.

Den 34-årige rytter ville selv have foretrukke­t, at han kunne »gå 100 pct. efter Tour de France i 2021, som inkluderer starten i Danmark«. Samtidig »ville det vaere ret synd, hvis Touren falder sammen med landevejsl­øbet, som ligger i starten af OL – det vil tvinge rytterne til at vaelge mellem OL og Touren,« siger Michael Mørkøv.

Hos Danmark Idraetsfor­bund (DIF) er man også opmaerksom på problemati­kken.

»Jeg er spaendt på, om IOC (Den Internatio­nale Olympiske Komité, red.) har vaeret i dialog med Tour de France. Jeg ved ikke, om IOC først har sat datoerne og så forhandler bagefter,« siger DIFdirektø­r Morten Mølholm.

Derudover er der dog tilfredshe­d med de nye OLdatoer hos DIF.

»Det var nogenlunde den OL- termin, vi forventede. Det ville vaere svaert at få plads til kvalifikat­ionsstaevn­erne i foråret. I forvejen får vi et enormt stramt sportsår. Jeg tror, det var klogt at placere OL på det tidspunkt,« siger Morten Mølholm.

Jeg er spaendt på, om IOC har vaeret i dialog med Tour de France. MORTEN MØLHOLM, DIREKTØR, DANMARKS IDRAETSFOR­BUND

 ??  ?? Jakob Fuglsang (th.) på podiet efter OL 2016, hvor danskeren fik sølv efter vinderen Greg Van Avermaet (im.). Arkivfoto: Gregers Tycho
Jakob Fuglsang (th.) på podiet efter OL 2016, hvor danskeren fik sølv efter vinderen Greg Van Avermaet (im.). Arkivfoto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark