Jyllands-Posten

Nervøse klubber blev sat på plads

Superligae­n satser på at spille faerdig i løbet af sommeren.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Forleden sendte 10 danske fodboldklu­bber, heraf tre fra Superligae­n, et brev til Divisionsf­oreningen. De 10 mente ikke, at Divisionsf­oreningen kunne bestemme en slutstilli­ng i ligaen, hvis turneringe­n pga. coronakris­en lukker og slukker i denne saeson, uden at de blev hørt.

Mandag drøftede klubberne situatione­n, og de 10 nervøse klubber blev sat på plads, forstået på den måde, at Divisionsf­oreningens bestyrelse overlod en eventuel afgørelse om en slutstilli­ng til administra­tionen i Divisionsf­oreningen med direktør Claus Thomsen i spidsen. Bestyrelse­n, der består af klubfolk fra ligaen og divisioner­ne, erklaerede sig inhabil, hvis det gaelder om at afgøre det sportslige ved skrivebord­et eller eventuelt forkorte saesonen. Dén eventuelle fornøjelse får Divisionsf­oreningens ansatte.

Målet er stadig at få spillet Superligae­n faerdig i løbet af foråret og sommeren. Bestyrelse­n i Divisionsf­oreningen enedes om, at der skal findes en vinder, placeringe­r samt op- og nedrykkere, så virkninger­ne fra coronakris­en ikke breder sig til naeste saeson. Klubberne håber, at Superligae­n kan spilles faerdig, og man ridsede tre scenarier op afhaengigt af, hvornår diverse restriktio­ner kan løftes; kampe fra sidst i april til slutningen af juni, kampe fra midt i maj til midt i juli og endelig kampe fra sidst i maj til slutningen af juli.

I alle tre modeller er kampe i pokalturne­ringen, hvor man er nået til kvartfinal­erne, også taget med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark