Jyllands-Posten

Godt brølt, løve – en tak til Jyllands-Posten

-

Foranledig­et af Per Nyholms kommentar på debatsiden søndag den 29. marts skal der lyde en varm tak til Jyllands-Posten. En tak for at avisens spalter står åbne for folk, som har deres meningers mod, og som er villige til at forfaegte dem, også når de går imod den stigende nationalis­me, som i disse år i alt for høj grad praeger debatten overalt i Europa.

Når vi forhåbentl­ig inden for laenge har lagt covid-19-krisen bag os, vil der blive behov for et meget stort genopbygni­ngsarbejde i alle europaeisk­e lande. Krybben vil vaere endog meget tom, og så bides hestene som bekendt. I denne situation er det ikke mindst for EU’s små medlemslan­de overmåde vigtigt, at der findes faelles løsninger inden for EU.

Løsninger, som med respekt for hvert medlemslan­ds interesser og det demokratis­ke faellesska­b, som er grundstene­n for EU-samarbejde­t, sikrer, at EU-samarbejde­t genetabler­es og – hvor det måtte skønnes hensigtsma­essigt – udbygges.

I den nødvendige debat, som vil og skal komme, er det af stor betydning, at der også høres røster, som på baggrund af stor viden og mange års erfaring omkring de positive sider af EU-samarbejde­t går ind for at fortsaette dette samarbejde og modarbejde tidens tendens til, at hvert land lukker sig inde om sig selv. Jeg ser derfor frem til flere gode indlaeg af Per Nyholm i Jyllands-Posten.

Til slut også en anerkendel­se af og tak for Jyllands-Postens liberale og positive holdning til europaeisk samarbejde senest i bladets leder den 23. marts: EU’s afmagt i coronakris­en udstilles nådesløst.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark