Jyllands-Posten

Dyreparker: Aftaler køber os mere tid

Kattegatce­ntrets direktør glaeder sig over økonomisk håndsraekn­ing på 48 mio. kr. til pressede dyreparker og akvarier.

- ERICA BERNSTEN STRANGE erica.b.strange@jp.dk

Der lød et lettelses suk blandt de østjyske dyreparker i weekenden, da kulturmini­ster Joy Mogensen med et flertal af Folketinge­ts partier besluttede at sikre dyreparker, akvarier og zoologiske haver med ekstra 48 mio. kr.

»Al hjaelp er kaerkommen lige nu,« siger Helle Hegelund Knudsen, direktør i Kattegatce­ntret i Grenaa, om kulturmini­sterens udmelding, der skal sikre, at dyrene fortsat kan blive passet, og at de ansatte kan få løn, mens der ikke er besøgende i parken.

For mens andre virksomhed­er har haft mulighed for at lukke og sende medarbejde­re hjem, mens coronaepid­emien i Danmark fortsaette­r, har landets zoologiske haver og akvarier vaeret nødsaget til at have store dele af deres personale og anlaeg til at fortsaette på normal vis for at sikre pasning af dyrene.

Og det medfører store omkostning­er, som de hidtidige hjaelpepak­ker ikke har vaeret tilstraekk­elige til at imødekomme, skrev branchefor­eningen til Kultur- og Erhvervsmi­nisteriet i sidste uge i et faelles brev.

Helle Hegelund Knudsen, der også er bestyrelse­sformand i branchefor­eningen Danske Zoologiske Haver & Akvarier (Daza) og dermed repraesent­erer landets 15 største zoologiske haver og akvarier, ser positivt på den ekstra støtte, men frygter stadig store konsekvens­er for Kattegatce­ntret:

»Det køber os mere tid og sikrer vores dyr den mad og pasning, de har brug for. Men vores situation er stadig meget følsom som branche, og som akvariedir­ektør har jeg personligt stadig store regninger for 2 mio. kr. hver måned, der skal betales, og som svaekker vores likviditet. Hvor meget håndsraekn­ingen vil give, bliver vi nødt til at vente at se til, når den endelige aftale er på plads.«

»Vi glaeder os i hvert fald til, at det her er ovre, og vi igen kan byde besøgende ind til gode oplevelser,« siger hun.

Vi glaeder os i hvert fald til, at det her er ovre, og vi igen kan byde besøgende ind til gode oplevelser HELLE HEGELUND KNUDSEN, DIREKTØR I KATTEGATCE­NTRET.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark