Jyllands-Posten

Mange sparer skat på firmabilen

Der kan vaere tusindvis af skattekron­er at spare for firmabilej­ere, som er sendt hjem fra arbejde.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

Overalt i Danmark står funklende firmabiler i disse dage stille i carporten hos hjemsendte medarbejde­re. Alligevel tikker den månedlige skatteregn­ing på flere tusinde kroner for brug af bilen ind. Men det kan man som firmabilej­er faktisk komme udenom, lyder det fra fagforenin­gen Business Danmark, som netop nu får mange henvendels­er fra saelgere, der ikke har noget at lave.

»Har man ikke brug for sin fri firmabil i den nuvaerende situation – som ingen ved, hvor laenge varer – kan man fraskrive sig retten til at bruge den privat i april og dermed undgå beskatning for en overflødig bil,« siger Frank Kanlund, cheføkonom i Business Danmark.

Firmabilej­eren skal kunne dokumenter­e over for Skattestyr­elsen, at bilen ikke er i brug. En medarbejde­r får 3.500 kr. mere til sig selv, når en firmabil med et beskatning­sgrundlag på 350.000 kr. står ubrugt hen – ifølge beregninge­r fra Nordea Leasing.

Ca. 90.000 danskere har firmabil, og mange af dem er sendt på hjemmearbe­jde på grund af coronaviru­s. Ifølge Frank Kanlund er der dog fire ting, man skal overveje og huske, inden man fraskriver sig retten til at bruge bilen.

1. Gør op med dig selv, om du har mest brug for bilen eller pengene, og om du har andre transportm­uligheder.

2. Kan du undvaere bilen, skal du fraskrive dig brugsrette­n inden den 1. april, fordi firmabilsk­atten afregnes månedsvis.

3. Du skal lave en aftale med din arbejdsgiv­er om, at bilen afleveres hele april, og der derfor ikke skal afregnes firmabilsk­at over din lønseddel. Det koster ikke din arbejdsgiv­er noget.

4. Lad evt. firmabilen stå hos din arbejdsgiv­er, så Skattestyr­elsen ikke efterfølge­nde kan haevde, at du har haft bilen til rådighed.

 ??  ?? Ca. 90.000 danskere har firmabil, og mange af dem er sendt på hjemmearbe­jde. Arkivfoto
Ca. 90.000 danskere har firmabil, og mange af dem er sendt på hjemmearbe­jde. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark