Jyllands-Posten

Populaert sneakersfi­rma kan ikke overleve uden lån

-

Det danske sneakersfi­rma Arkk Copenhagen, der på kort tid blev Danmarks største sneakerssu­cces, står nu i en voldsom krise med en halveret omsaetning og øget gaeld, der kommer til at koste blod, sved – og en masse millioner. I et interview med Dansk Mode & Textil siger medstifter Thomas Refdahl, at Arkk Copenhagen i al hast har måttet saette en redningspl­an i vaerk for at forhindre, at coronapand­emien tager livet af firmaet. To af tre Arkk-butikker er permanent lukket. 6 af 16 fastansatt­e og halvdelen af butikspers­onalet opsagt. Resten bedt om at gå ned i løn. Vaek med frokostord­ning, messer og dyre kontorloka­ler.

Thomas Refdahl anslår, at coronakris­en kommer til at koste mindst 30 mio. kr. i tabt omsaetning. Dertil kommer kunder, som forventes at gå konkurs, og hvor Arkk Copenhagen mister både varer og betaling for dem.

»I øjeblikket har vi 13 mio. kr. ude at svaeve hos debitorer, og hvor mange af dem får vi igen?« siger Thomas Refdahl til Dansk Mode & Textil.

Arkk Copenhagen kan ifølge ham ikke klare sig gennem året uden lån fra banken, Vaekstfond­en eller ejerne.

Sammen med vennen Kasper Høj Rasmussen stiftede han selskabet, som blev så stor en succes, at velhaverfa­milien Martinsen og Pandora-stifterne Winnie Liljeborg og Per Enevoldsen­s venturefon­d North-East Venture i 2018 købte lidt over en fjerdedel af Arkk.

 ??  ?? De to stiftere af sneakerfir­maet Arkk, Thomas Refdahl og Kasper Rasmussen, PR-foto
De to stiftere af sneakerfir­maet Arkk, Thomas Refdahl og Kasper Rasmussen, PR-foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark