Jyllands-Posten

Er gået helt i stå

-

Undersøgel­sen viser, at 95 pct. af de deltagende virksomhed­er melder om tilbagegan­g i omsaetning­en. Halvdelen af butikkerne har tabt 90 pct. af omsaetning­en, mens 33 pct. har mistet alt salg. Den sidstnaevn­te gruppe omfatter bl.a. centerbuti­kker, som er tvangslukk­ede.

»Det er virkelig en alvorlig situation. Branchen er tilfreds med, at der politisk er vedtaget hjaelpepak­ker, som skal afbøde nogle af virkninger­ne. Desvaerre er jeg, som tiden går, og effekten ruller, bekymret for, om det er nok. Og at der allerede er behov for flere løsninger,« mener adm. direktør Jens Birkeholm, Dansk Detail.

Under indeks 15

En af de detailkaed­er, som kan melde om dyb krise lige nu, er Skoringen med 100 danske butikker. Den er størst her i landet inden for fodtøj. 24 af de danske medlemsbut­ikker er i øjeblikket fortsat åbne.

Adm. direktør Frank Siim Sørensen i selskabet Shoe-dvision, som er kaedekonto­r bag Skoringen, melder, at de åbne butikker har et martssalg, som ligger på under indeks 15 – sammenlign­et med samme periode i 2019.

»Skobutikke­rne sidder i en meget vanskelig situation. Marts til maj er de store måneder for salg af forårssko. Der er købt ind, så butikkerne­s lagre er fyldt helt op med de nye sko. For hver dag der går, mister det varelager vaerdi. Uanset hvornår der igen kan åbnes butikker, kommer vi til at saelge dem med rabat og tab,« siger Frank Siim Sørensen.

Alle led rammes

Som andre detailkaed­er er Skoringen i dialog med både leverandør­er og udlejere af butiksloka­ler om stop for nye ordrer, kredit på betalinger og andre løsninger i en tid uden likviditet.

»Netop kaempetab af vaerdien på varelagre inden for produkter som sko og tøj er et kaempeprob­lem, som vi ikke ser så stort fokus på i hjaelpepak­kerne. Vi sidder med produkter, der meget hurtigt mister vaerdi. Og samtidig rammer det hele kaeden i branchen fra leverandør­er til butikker. Vi står i en situation, hvor de aktuelle varer ikke saelges, så der heller ikke bliver købt ind til sommeren og efteråret af de kollektion­er, som ellers snart skal vaere på vej ud,« mener Frank Siim Sørensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark