Jyllands-Posten

Hoteller jubler over rentefri skattegael­d

Restaurant­er og hoteller er blandt de firmaer, der kan få gebyr- og rentefrihe­d på betaling af a-skat og am-bidrag i marts og april.

- JESPER HØBERG jesper.hoberg@finans.dk

Der er decideret jubel hos branchefor­eningen for hoteller og restaurant­er, Horesta, efter at Skattestyr­elsen har indrømmet erhvervsli­vet rente- og gebyrfrihe­d på askat og am-bidrag for marts 2020.

Regeringen har tidligere lavet en hjaelpepak­ke med udskudte betalingsf­rister for moms, a-skat, b-skat og ambidrag, men rent teknisk kunne der kun laves en løsning fra april og fremefter. Dermed skulle virksomhed­erne fortsat betale moms i marts samt a-skat og ambidrag, som store virksomhed­er skal betale den 31. marts. Små og mellemstor­e skal betale den 14. april.

Saerligt hårdt ramte

Horestas medlemmer er saerligt hårdt ramt under coronakris­en, og derfor har branchefor­eningen arbejdet på at få regeringen til at lave en alternativ løsning for, hvordan man kunne undgå at betale moms og a-skat for marts. Betalingsf­risten for momsen blev overskrede­t i den forgangne uge, men nu er det altså lykkedes at få en løsning, så virksomhed­erne kan undlade at betale a-skat tirsdag uden at frygte renter og rykkergeby­rer.

»Jeg er utroligt glad for, at der er blevet lyttet. Jeg har stået hårdt på dette, fordi det ikke kan vaere rigtigt, at det skal vaere teknik, som umuliggør en løsning, og vi står med virksomhed­er, som ikke har nogen penge i kassen,« siger adm. direktør i Horesta Katia Østergaard.

I praksis betyder indrømmels­en fra skattemini­steren, at virksomhed­er kan lade vaere med at betale a-skat og am-bidrag og efterfølge­nde søge Skattestyr­elsen om fritagelse for renter og gebyrer.

Skattestyr­elsen vurderer, at i hvert fald de virksomhed­er, der som udgangspun­kt skal holde lukket, f.eks. restaurant­er, frisører, indkøbscen­tre, biografer, kropspleje­klinikker m.fl., må anses for at falde ind under bestemmels­ens ordlyd om »pludseligt opståede haendelser, som virksomhed­en ikke har haft indflydels­e på og ikke har kunnet forudse«.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark