Jyllands-Posten

Succesrig vaekstvirk­somhed forudser klø på bagsiden

Tekstilvir­ksomheden Kvadrat har på få år mere end fordoblet omsaetning­en og vokser hastigt globalt lige nu med en offensiv i USA. Trods aktuel fremgang forventer ejerledere­n, at coronakris­en kan ramme selskabet hårdt.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Efter et år med ny hastig vaekst og millionove­rskud – samt en rigtig god indledning på 2020 – skruer den danske tekstilkon­cern Kvadrat ned for forventnin­gerne. Fra et budget med et trecifret millionove­rskud vil selskabets ledelse nu vaere tilfredse, hvis året ender med bare et lille plus.

Det fastslår adm. direktør Anders Byriel hos den danske vaekstvirk­somhed Kvadrat. Omsaetning­en er mere end tredoblet de seneste 10 år. Et nyt regnskab viser, at den voksede med 22 pct. alene i 2019 – båret af lige dele organisk vaekst og opkøb.

Men for 2020 forudser Anders Byriel en ny situation direkte udløst af coronakris­en.

»Årets første tre måneder har vaeret gode for os i den samlede forretning, og vi ligger på budgettet. Så vi har endnu slet ikke i vores forretning maerket et dyk i coronakris­en. Men vi ved , at vores salg traditione­lt ligger på bagsiden af konjunktur­erne. Derfor forudser vi, at der om kort tid ligger et slag og venter på os,« siger Anders Byriel.

Familieeje­de Kvadrat med hovedsaede i Ebeltoft er kendt som en førende, global leverandør af boligtekst­iler til f.eks. hoteller og kontorproj­ekter rundt om i verden samt bl.a. stof til designmøbl­er. Selskabet har desuden engageret sig i en raekke nye forretning­sområder – bl.a. som leverandør af indtraek til luksusbile­r og rullegardi­ner til byggeproje­kter. Dertil kommer aktivitete­r med akustikløs­ninger til store kontorer og koncertsal­e.

Kvadrat har netop afsluttet regnskabet for 2019. Virksomhed­en

har gennem de seneste år opkøbt en raekke isaer udenlandsk­e selskaber og dermed udvidet koncernen. I fjor opkøbte Kvadrat det hollandske selskab Verosol, der arbejder med bl.a.

 ??  ?? Kvadrat har hovedsaede i Ebeltoft, hvor adm. direktør Anders Byriel her viser stofprøver frem i showroomet. Foto: Benjamin Nørskov
Kvadrat har hovedsaede i Ebeltoft, hvor adm. direktør Anders Byriel her viser stofprøver frem i showroomet. Foto: Benjamin Nørskov

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark