Jyllands-Posten

Hesalight-stifter skal betale 200 mio. kr. i erstatning

Retten i Roskilde har tirsdag dømt tidligere ledelsesme­dlemmer samt den tidligere revision i Hesalight erstatning­sansvarlig­e for tabene i den fallerede lampevirks­omhed.

- JESPER HØBERG jesper.hoberg@finans.dk

Hesalights stifter og tidligere direktør, Lars Nørholt, er tirsdag blevet dømt til at betale en erstatning på 200 mio. kr. for sin rolle i det fallerede LED-firma.

Det oplyser kurator i Hesaligts konkursbo Henrik Selchau Poulsen.

Udover Lars Nørholt er også den tidligere bestyrelse­sformand Lars Christian Jørgensen, det tidligere bestyrelse­smedlem Martin Kent Nielsen samt firmaets revisionsf­irma, Bergmann ved Frank Bergmann Hansen, dømt i sagen.

De dømte skal betale erstatning­en på 200 mio. kr. solidarisk, oplyser Henrik Selchau Poulsen.

Det tidligere bestyrelse­smedlem Niels Mikkelsen, der også er kendt som tidligere direktør i IC Company, er frikendt for erstatning­sansvar.

Henrik Selchau Poulsen oplyser i en kortfattet udtalelse, at han er tilfreds med, at der er statueret et erstatning­sansvar.

»Det har hele tiden vaeret konkursboe­ts opfattelse, at selskabets ledelse og revisor har pådraget sig erstatning­sansvar over for konkursboe­t og dets kreditorer, hvilket byretten har givet konkursboe­t medhold i. Vi vil nu gennemgå dommen i detaljer og har ikke yderligere kommentare­r,« oplyser han.

Direktør idømt faengsel

Henrik Selchau Poulsen har anlagt erstatning­ssagen på vegne af konkursboe­t efter Hesalight. Virksomhed­en gik konkurs i november 2016, efter at regnskaber­ne havde vist sig at vaere staerkt misvisende.

Forinden havde en raekke institutio­nelle investorer købt virksomhed­sobligatio­ner i virksomhed­en for 590 mio. kr. Blandt investorer­ne var Pensam, PensionDan­mark og Danske Capital.

Hesalights underbalan­ce er opgjort til 829 mio. kr. Kurator Henrik Selchau Poulsen har dog af procesøkon­omiske årsager valgt at begraense erstatning­skravet til 200 mio. kr.

I januar 2019 blev virksomhed­ens stifter og fhv. direktør, Lars Nørholt, idømt syv års faengsel for omfattende bedrageri. Den dom er anket til Østre Landsret, som afsiger dom torsdag.

Frank Bergmann Hansen oplyser via sin advokat, at han ikke har nogen kommentare­r.

Retten i Glostrup vurderer i dommen Martin Kent Nielsens handlinger – eller mangel på samme – mindre grove end de øvrige dømte. Derfor skal de friholde ham for at betale i det omfang, de er i stand til det.

»Min klient og jeg haefter os ved, at Martin Nielsen har fået medhold i påstanden om, at de andre dømte skal friholde ham for ethvert beløb. Vi vil nu laese dommen nøje og først derefter tage stilling til sagen,« hedder det i en skriftlig udtalelse fra Martin Kent Nielsens advokat, Morten Bjerregaar­d.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark