Jyllands-Posten

Jysk sender 200 danske ansatte hjem

Den danske detailgiga­nt har over 2.000 butikker midlertidi­gt lukket rundt om i verden. Koncernen skruer derfor ned – også her i landet, hvor medarbejde­re nu hjemsendes.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Selv om de fleste af Jyskkaeden­s danske butikker fortsat er åbne, er salget under pres. Samtidig er butikkerne lukkede i mange andre af koncernens lande.

Derfor har Jysk netop valgt at hjemsende op mod 200 af de godt 2.000 ansatte her i landet.

Coronakris­en rammer alle i detailhand­len, også de danske selskaber med butikker i mange lande – lige fra bl.a. Bestseller og Ecco til Pandora, Flying Tiger Copenhagen og Jysk.

Flere lande har indført skrappe restriktio­ner for at stoppe spredninge­n af coronaviru­s og kraevet, at alle detailbuti­kker bortset fra mad og medicin skal holdes lukket. Andre steder er der dikteret delvise lukninger – som her i landet, hvor shoppingce­ntre er omfattet, mens kaeder også frivilligt har lukket butikker i kampen mod coronaviru­s og som konsekvens af en lav kundetrafi­k.

Salget er dalende

Hos den danske Jysk-koncern med op mod 2.900 butikker i 52 lande er flere end 2.000 af kaedens butikker globalt aktuelt lukket, og landekonto­rerne kører derfor på lavt blus.

Detailkonc­ernen er også som andre danske virksomhed­er i gang med at hjemsende ansatte her i landet ud fra de politisk vedtagne hjaelpepak­ker om lønkompens­ation. Ifølge kommunikat­ionsdirekt­ør Rune Jungberg Pedersen, Jysk, sker det lige nu, og de endelige tal er ikke på plads.

Men op mod 200 ansatte samlet fra butikker og på hovedkonto­ret i Aarhusfors­taden Brabrand bliver i disse dage hjemsendt.

»Krisen er hård for alle detailhand­lere, og den har bestemt stor negativ betydning for vores forretning lige nu.

Selv om vi har butikker åbne her i landet og på andre markeder, er salget slet ikke på vanligt niveau, så derfor hjemsender vi ansatte i en periode,« siger kommunikat­ionsdirekt­ør Rune Jungberg Pedersen, Jysk.

Udskyder åbning i Rusland

Han understreg­er samtidig, at det sker ud fra et ønske om at undgå afskedigel­ser.

Forventnin­gen hos Jysk er at have samme medarbejde­rstyrke, når der atter bliver lysere tider efter coronakris­en, og hjulene kommer i gang igen.

Som alle andre aktører inden for detail justerer Jysk, der indgår i Lars Larsen Group, dagligt forretning­en efter udviklinge­n i krisen. Det gaelder bl.a. vareforsyn­ingen på dens store logistikce­ntre, hvor der indtil nu er kommet flere varer ind, end der sendes ud.

Jysk, der er kendt for vaekst og global ekspansion, skulle i øvrigt her i begyndelse­n af april have holdt koncernens indtog på et nyt, stort marked, Rusland. Men Jysk har dog måttet udskyde den åbning til et tidspunkt senere på året, når coronakris­en letter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark