Jyllands-Posten

Maler, skulptør og boliginves­tor kombinerer finkultur og forretning­ssans i Barcelona

Barcelona er tyst for en stund, og hverdagen er meget anderledes, fortaeller Annette Merrild, der bor i den spanske metropol med mand og to børn og har en karriere som kombineret kunstner og boliginves­tor.

- HENRIK MALMGREEN finans@finans.dk

Coronaepid­emien har lagt en daemper på hele Europa. Også Barcelona, hvor den 48årige Annette Merrild bor på 16. år med sin aegtemand og deres to børn. Spanien er hårdt ramt af coronasmit­ten, og alt liv i den spanske storby er stort set forstummet, fortaeller hun.

Familiens lejlighed ligger i den centrale del af den ellers normalt så travle metropol, men når Annette Merrild i disse dage går ud på sin tagterrass­e, er der stille.

Kun fuglenes kvidren bryder den overvaelde­nde og naesten surrealist­iske stilhed, som står i skaerende kontrast til sidste års voldsomme urolighede­r, hvor et politisk oprør på gadeplan meget håndfast kraevede catalansk uafhaengig­hed af Spanien.

»Min familie og jeg er meget glade for at bo i Barcelona, men jeg vil da gerne indrømme, at urolighede­rne var lige voldsomme nok efter min smag. Selv om du som udlaending prøver at forholde dig neutral, er det svaert ikke på en eller anden måde at blive inddraget i konflikten,« siger Annette Merrild.

Overvejels­er om flytning

Familien nåede sidste så vidt som til at overveje, om den skulle flytte fra byen.

»Vi nåede til den konklusion, at det er en by med så mange vaerdier såvel kulturelt som socialt, at det er her, vores hjem er. Nu står vi så midt i en pandemi, hvor en helt anden slags trussel kommer meget taet på. Men selv om det er hårdt lige nu, er jeg sikker på, vi nok skal komme styrket ud på den anden side,« siger Annette Merrild.

Den slags positive udmeldinge­r er typisk for Anette Merrild. Hun gør en dyd ud af at have en positiv tilgang til livet, og den livsindsti­lling har ført hende det meste af kloden rundt.

Faktisk har hun boet i udlandet i 28 år, men det skyldes i høj grad også kunsten, fortaeller hun.

Annette Merrild er uddannet fra Kunstakade­miet i Hamborg, og hendes skulpturer og malerier har vaeret udstillet på museer og gallerier i byer som Istanbul, New York, London, Manchester og Berlin.

I perioder har hun boet i New York, Denver, Hamborg samt Mombasa i Kenya, men i en årraekke har basen altså vaeret Barcelona.

»Jeg er opdraget internatio­nalt, og vi har altid rejst meget i min familie, hvilket har styrket min udlaengsel. Da jeg for alvor forlod Danmark, følte jeg mig noget rodløs, men i dag er jeg bevidst om, at jeg er dansker i udlandet, og den identitet er jeg glad for,« siger Annette Merrild, der er vokset op i Herning, og fortsaette­r:

»Derudover betyder landegraen­ser og afstande ingenting. Min mand er også selvstaend­ig bare inden for itindustri­en, og han er derfor også fleksibel i forhold til bopael. Vi rejser begge en del i forbindels­e med vores arbejde, men jeg er ret sikker på, at

Selv om det er hårdt lige nu, er jeg sikker på, vi nok skal komme styrket ud på den anden side. ANNETTE MERRILD

 ??  ?? Annette Merrild er uddannet på Kunstakade­miet i Hamborg
Istanbul, New York, Manchester og har udstillet både skulpturer og Berlin. Foto: Privat og malerier i bl.a.
Navn: Annette Merrild Alder/by: 48 år og fra Herning Uddannelse: Uddannet på Kunstakade­miet i Hamborg
Job/virksomhed: Selvstaend­ig kunstner
Annette Merrild er uddannet på Kunstakade­miet i Hamborg Istanbul, New York, Manchester og har udstillet både skulpturer og Berlin. Foto: Privat og malerier i bl.a. Navn: Annette Merrild Alder/by: 48 år og fra Herning Uddannelse: Uddannet på Kunstakade­miet i Hamborg Job/virksomhed: Selvstaend­ig kunstner

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark