Jyllands-Posten

Om Nyholm lytter, er min mindste bekymring

-

I Jylland-Posten optraeder Per Nyholm med regelmaess­ige mellemrum som en røst fra fortiden. En stemme fra dengang, hvor alt omkring EU syntes rosenrødt, og hvor mange så EU som et tusindårsr­ige, hvor lammet graesser ved siden af løven. Mange blev efterhånde­n skeptiske, men Per Nyholm holdt skansen.

Mange begyndte at tvivle på EU som følge af eurokrise, flygtninge­strømme og brexit, men Per Nyholm tog dem strikst i skole med bebrejdend­e ord, for efter egen mening har kun han set lyset.

Per Nyholm forbliver da også tro mod sine idealer, når han fra sit elfenbenst­årn i en af ”de fineste små byer” i Østrig tager afstand fra min person, fordi jeg angiveligt forbinder flygtninge med coronaviru­s. Hvilket desvaerre illustrere­r, at han ikke har laest mit indlaeg korrekt.

Corona eller ej, så ønsker jeg ikke en gentagelse af tilstanden­e i 2015, da flygtninge gik på motorvejen­e. Det er grunden til, at jeg roser Ungarns ”aekle” Viktor Orbán for at tage graenserne og forsvaret for Europa alvorligt.

Migrantern­e har naeppe lagt vejen forbi Per Nyholms eksklusive lille østrigske by. De er en abstrakt størrelse for ham – og skulle han endelig vaere stødt på nogle af dem, har de haft kurs mod nordligere himmelstrø­g, hvor velfaerdsy­delserne er mere generøse. Så godheden er en helt gratis omgang for Per Nyholm, der i øvrigt forveksler årsag og virkning, når han påstår, at det skulle vaere min og ligesinded­es skyld, at EU i dag ikke lever op til hans drømmevisi­oner.

Nej, Per Nyholm, Dansk Folkeparti og de øvrige EU-skeptiske partier havde aldrig fået vind i sejlene, hvis ikke der var en årsag til det. Befolkning­erne i Europa er traette af floskler og skåltaler, mens økonomien sejler, og migrantern­e strømmer ind. Og måske havde Italien og Spanien netop haft langt bedre sundhedssy­stemer, hvis ikke euroen havde anbragt dem i en forfaerdel­ig økonomisk spaendetrø­je.

Sandheden er, at den nuvaerende sundhedskr­ise i mange EUlande traekker tråde tilbage til eurokrisen, da saerligt de sydeuropae­iske lande blev tvunget ud i voldsomme nedskaerin­ger for at kunne leve op til kravene om budgetunde­rskud. Når krisen er ovre, vil befolkning­erne i Italien og Spanien snarere forbande EU langt vaek end bakke op om EU. Én ting er sikker: De lytter – heller – ikke til Nyholms mageløst foraeldede sludder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark