Jyllands-Posten

De private daginstitu­tioner kommer med

-

Et godt liv starter med et godt børneliv. Derfor skal vi sikre, at alle børn har de bedste muligheder for at udleve deres potentiale, uanset om de kommer fra et ufaglaert hjem eller et akademiker­hjem. Det mener vi i Socialdemo­kratiet.

Vores ambition er at løfte kvaliteten i landets daginstitu­tioner, så alle børn trives. I februar afsatte regeringen og støttepart­ierne derfor 500 mio.-kr. til at sikre bedre normeringe­r i vuggestuer og børnehaver. Pengene gør det muligt at ansaette mindst 1.050 fuldtidsan­satte paedagoger, paedagogis­ke assistente­r og paedagogme­dhjaelpere i kommunerne her og nu.

Behovet for mere paedagogis­k personale er ikke til at tage fejl af, og for at få pengene ud i daginstitu­tionerne hurtigst muligt er de blevet fordelt som puljemidle­r. Det betyder samtidig, at kun kommuner – og ikke private institutio­ner – kan søge om midlerne. Det ville have kraevet en lovaendrin­g også at give de private institutio­ner mulighed for at søge, og derfor ville der vaere gået meget laengere tid, før vores børn fik gavn af pengene.

Regeringen og støttepart­ierne har afsat i alt 5,6 mia. kr. til bedre normeringe­r i landets daginstitu­tioner, og når vi er på den anden side af coronakris­en genoptager forhandlin­gerne om udmøntning­en af midlerne for 2021 og frem, vil de private institutio­ner også vaere med i vores overvejels­er.

I et debatindla­eg i JyllandsPo­sten skrev folketings­medlem Anni Matthiesen i sidste uge, at regeringen med aftalen om de 500 mio. kr. ”straffer” de private daginstitu­tioner. Det mener jeg er en ejendommel­ig kritik, saerligt i lyset af at Anni Matthiesen­s eget parti, Venstre, i årevis har skåret ned på vores faelles velfaerd.

Vi gennemføre­r et massivt løft på børneområd­et, hvilket ikke har vaeret Venstres prioriteri­ng, og nu kritiserer Venstre os for, at det ikke er nok. Det runger hult. Gode daginstitu­tioner, folkeskole­r og uddannelse­r for alle børn og unge er en vigtig grundsten i et retfaerdig­t velfaerdss­amfund. Det mener vi i Socialdemo­kratiet, og det vil vi blive ved med at kaempe for.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark