Jyllands-Posten

Dansk cykelrytte­r frygter for sin karriere

- BENJAMIN LILLELUND benjamin.lillelund@jp.dk

Krisen kradser hos Danmarks eneste profession­elle cykelhold, Riwal-Readynez. Direktør Steffen Kromann frygter for holdets fremtid, og derfor er alle ryttere og medarbejde­re suspendere­t i tre måneder med virkning fra begyndelse­n af marts.

Det sker som et forsøg på at redde holdet, der ligesom resten af cykelverde­n ikke kører cykelløb.

Netop dette forår var saerdeles vigtigt for en af holdets danskere, Tobias Mørch Kongstad, hvis kontrakt udløber efter denne saeson. Nu ryger en stor del af saesonen, hvor han skulle have bevist sit vaerd som hjaelperyt­ter.

»Forhåbentl­ig skulle jeg forlaenge med Riwal, hvis jeg havde en god nok saeson. Nu ved vi ikke, om holdet eksisterer naeste år. Det er ude af mine egne haender, og det er mere stressende, end hvis jeg selv havde fuldstaend­ig kontrol over det,« siger han.

Tobias Mørch Kongstad er i gang med sin sjette saeson på Riwal-Readynez, som han blev profession­el med, da holdet rykkede et niveau op i fjor.

»Jeg føler, at jeg står på bar bund, hvis holdet lukker. Holdet ved, hvad jeg står for, men det er svaert at vise til andre hold, fordi jeg ikke laver store resultater, men er en arbejdshes­t,« siger han.

Skaebnen kan blive så hård for den 23-årige cykelrytte­r, at han må opgive sit profession­elle eventyr.

»Jeg frygter for min karriere. Jeg er nervøs for, hvordan det kommer til at gå. Jeg ved godt, at jeg ikke er en af topstjerne­rne, som nemt kan finde et andet hold,« siger han.

»Hvis jeg havde vaeret verdens bedste cykelrytte­r, havde jeg haft et vaeld af muligheder, men sådan står det ikke til.«

Først og fremmest håber Tobias Mørch Kongstad på, at Riwal-Readynez klarer sig igennem og stadig eksisterer naeste saeson.

»Det er meget vigtigt, for nu kan danske ryttere lige under de allerbedst­e også blive profession­elle, herunder mig selv, og det kan bruges som et mellemskri­dt for talenterne,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark