Jyllands-Posten

Bachelorgr­ad?

-

Det handler for mig om, at jeg det naeste par uger skal have fundet ud af, hvordan jeg bedst løser det. Det er for sent at droppe den orlov, jeg har nu. De andre er over halvvejs i semesteret. Så kan man sige, om jeg kan tilmelde mig sommerskol­e? Ja, men problemet er, at de fag, som jeg skal have, ikke bliver udbudt på sommerskol­en.

Jeg er ret meget bundet på det parameter. Jeg har tre fag, jeg skal have taget, og de bliver kun udbudt på forårsseme­steret, og jeg har et forårsseme­ster tilbage. Semesteret frem mod OL naeste år.

Jeg kan se på det som den største stressfakt­or nogensinde. Der er et år til at nå det, hvordan skulle det blive godt? Jeg kan også håbe og tro på, at det hele nok skal gå. Det vaelger jeg nok at gøre. Allerede nu skal jeg laegge en plan.

Jeg skal have sociologi, makroøkono­mi og offentlig politik. Det er så heldigt, at alle dem, jeg begyndte at laese med, har laest de fag. Jeg har et stort netvaerk og god støtte på studiet. De vil helt sikkert hjaelpe mig med hjemmeunde­rvisning. De er faerdig med deres bachelor til jul. De har et halvt år, hvor de måske kan hjaelpe mig. De forstår godt, hvilken situation jeg er havnet i.

Endnu ved vi ikke, hvornår der er kvalifikat­ion til OL. Jeg forestille­r mig, at kvalifikat­ionen skal foregå i slutningen af marts naeste år. Skolemaess­igt er det et fint tidspunkt. Så kan jeg laese makroøkono­mi inden

OL har vaeret en stor drøm, siden jeg var en lille pige. EMILIE BECKMANN, SVØMMER

glaeder sig over mange støttende tilkendegi­velser.

»Jeg har overvejet at starte en støtteinds­amling, men har besluttet, at det vil vaere på sin plads at vente lidt med det,« siger hun.

»Til gengaeld er vi gået all in på, hvordan vi kan vaere noget for folk online. Vi har lagt skoleopgav­er ud, og de er blevet taget godt imod.«

Det står slemt til

Det står generelt slemt til for turismevir­ksomhedern­es økonomi i disse dage.

Det fremgår af en spørgeunde­rsøgelse, som Visitaarhu­s og Danske Destinatio­ner for tiden laver blandt de største turismevir­ksomheder i Aarhus og omegn en gang om ugen.

Her svarer 91 pct., at de har tabt omsaetning pga. nedlukning­en den seneste uge, og af dem vurderer 67 pct., at tabet har vaeret mere end halvdelen af omsaetning­en.

Men også direktør for Visitaarhu­s, Pia Lange Christense­n, maerker, at folk bakker op om den hårdt ramte turismebra­nche.

»Det er dejligt at opleve. Jeg håber, at folk vil følge op med at saette kroner og øre bag deres sympati ved f.eks. at holde sommerferi­e i Danmark, booke et sommerhus eller købe gavekort eller årskort. Vi håber, at al den sympati, vi ser, udmønter sig i omsaetning på den anden side af krisen,« siger hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark