Jyllands-Posten

Saxo Banks overskud styrtdykke­r

Saxo Banks overskud tog et markant dyk i 2019 med et fald på 96 pct. sammenlign­et med året før.

- DANIEL SKINBJERG daniel.skinbjerg@finans.dk

Med et resultat efter skat på 40 mio. kr. bød 2019 på et markant fald i Saxo Banks overskud, som blev praeget af et år med lave renter og små udsving på valutamark­ederne, hvilket har sat pres på indtjening­smarginern­e.

Resultatet står i staerk kontrast til 2018, da Saxo Bank landede det største overskud i bankens historie. Her lød resultatet før skat på 963 mio. kr., bl.a. hjulpet godt på vej af salget af Saxo Payments til kapitalfon­ten EQT.

På samme tid er bankens primaere driftsindt­aegter faldet en smule til 2,6 mia. kr. i 2019 sammenlign­et med 2,8 mia. kr. året før og ebitda til 882 mio. kr. fra 1,4 mia. kr.

Kim Fournais, adm. direktør og stifter i Saxo Bank, udtaler, at han ikke mener, der er tale om et tilfredsst­illende årsregnska­b.

»Resultatet for 2019 er påvirket af svaere vilkår på de finansiell­e markeder i løbet af året med meget lav volatilite­t og negative renter i flere markeder,« siger han.

Udover at markederne ikke har skabt gunstige forhold for banken, tilføjer Kim Fournais, at banken har saenket priserne og investeret stort i bedre platforme, produkter og digitale løsninger, hvilket har påvirket resultatet.

Trods det store fald i bundlinjen har Saxo Bank formået at vise positive takter på kundegrund­laget. Her har banken oplevet en rekordstor øgning i antallet af kunder til 525.000 i 2019 fra lidt over 178.000 ved udgangen af 2018.

Det har samtidig betydet, at den samlede maengde af kundemidle­r i banken er vokset til mere end 375 mia. kr. fra 112 mia. kr. året forinden. Saxo Bank oplyser desuden, at de store bevaegelse­r på markedet i starten af 2020 har ført til højere aktivitet blandt bankens kunder og partnere.

 ??  ?? Kim Fournais, stifter og adm. direktør Saxo Bank, måtte i 2019 se bundlinjen dykke kraftigt. Foto: Stine Bidstrup
Kim Fournais, stifter og adm. direktør Saxo Bank, måtte i 2019 se bundlinjen dykke kraftigt. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark