Jyllands-Posten

Fremgang: »Vi er ydmyge«

-

møde med den slidsomme kombinatio­n af arbejdsopg­aver og børnepasni­ng.

Stefan Plenge afslutter sin telefonsam­tale og undskylder ventetiden.

Kunder vaeltede ind

»Vi ansaetter 20 nye medarbejde­re om dagen. Den øvelse i sig selv er vild,« siger direktøren.

Stefan Plenge var kort tid inden Mette Frederikse­ns pressemøde i Statsminis­teriet 11. marts kommet hjem fra arbejde, og statsminis­teren var kun få minutter inde i sin talestrøm, da alvoren gik op for ham. Det her ville betyde drastiske omvaeltnin­ger.

Statsminis­terens tale udløste omgående kø både i de fysiske supermarke­der og hos Nemlig.com, som måtte indføre et nyt køsystem for at håndtere de mange kunder, der vaeltede ind.

»Så lagde vi en plan om at ansaette 200 medarbejde­re på toenhalv uge. Vi havde brug for folk til varemodtag­else, opfyldning på hylder og pakning. Men da vi havde vaeret i gang med rekrutteri­ng i en lille uges tid, kunne jeg se, at vi skulle have en ny målsaetnin­g. Det skulle hedde 400, og det går vi efter at ramme inden for de naeste par uger,« siger Stefan Plenge.

Om morgenen den 11. marts – samme dag som Danmark blev lukket ned – havde Stefan Plenge bedt Nemlig.coms 26 ledere om at mødes på den parkerings­plads, hvor der siden er slået et telt op til afholdelse af ansaettels­essamtaler.

Direktøren havde allerede set en fremgang af kundetilst­rømningen på Nemlig.com, og når han talte med sine kontakter i udlandet, meldte de om samme tendens. Flere forbrugere havde fundet vej til dagligvare­r på nettet.

Vildere end ventet

Det har ikke desto mindre vaeret svaert at forudse omfanget af krisen og dens betydning for forbrugern­es adfaerd og tilstrømni­ngen af nye kunder på Nemlig.com.

»Hver gang vi gaettede på noget, der var vildt, viste det sig at vaere meget mindre vildt, end virkelighe­den udspillede sig. Vi måtte taenke på noget, der var endnu mere vildt for at vaere på forkant,« fortaeller Stefan Plenge.

Han fortaeller, at han befinder sig ganske godt under de uforudsige­lige forhold, hvor dagene mildest talt ikke ligner hinanden.

»For en ivaerksaet­ter som mig befinder jeg mig lige praecis der, hvor jeg har det allerbedst. Det er mit dna. Jo mere uforudsige­ligt det hele er, jo hårdere der er behov for at arbejde, jo flere beslutning­er der er behov for at blive truffet, jo staerkere holdånd man skal have, jo bedre har jeg det,« siger Stefan Plenge.

I tal har Nemlig.com lige nu 10 gange så mange kunder, som før coronakris­en brød ud i Danmark, og omsaetning­svaeksten er mere end fordoblet fra omkring 23 pct. til langt over 50 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Der er større efterspørg­sel, end der er kapacitet til, og i modsaetnin­g til normale omstaendig­heder, hvor Nemlig.coms kunder kan få leveret samme dag, som de bestiller varerne, er der i dag op til en uges ventetid på levering.

Haenger kunderne ved, kan det ligne et gennembrud for onlinesupe­rmarkedet, som gennem mange år er vokset på toplinjen, men stadig har et plus på bundlinjen til gode.

Ingen jubelscene­r

Men tallene giver ikke anledning til jubelscene­r, forsikrer Stefan Plenge bestemt med henvisning til, at det meste af erhvervsli­vet i øvrigt er mere end hårdt ramt af coronakris­en.

Det gaelder ikke mindst Nemlig.coms hovedejer, Anders Holch Povlsen, som har set sig nødsaget til at afskedige flere hundrede medarbejde­re i sin modekoncer­n Bestseller, hvor salget er stoppet brat i store dele af verden.

»Vi har ikke én eneste gang siden 11. marts sendt mails eller mødtes for at glaede os over, hvordan det hele udvikler sig her. Det kan man ikke tillade sig, når hovedparte­n af alle andre helt uforskyldt oplever tilbagegan­g. Det her oplever vi som følge af, at der sker frygtelige ting i både Danmark og i den store verden, og derfor er vi ydmyge omkring det, der foregår,« siger Stefan Plenge.

Han tilføjer, at det for ham og resten af Nemlig.com handler om at hjaelpe så mange forbrugere som muligt i en dagligdag med fokus på at holde sig fra andre mennesker.

Uagtet grunden til Nemlig.coms øjeblikkel­ige succes er det svaert at forestille sig en større mulighed for at vise nye kunder de fordele ved at købe dagligvare­r på nettet frem for i fysiske supermarke­der, som Stefan Plenge siden Nemlig.coms start i 2010 har plaederet for.

Kunderne er inde i butikken, så nu gaelder det om at holde på dem. Men det er, siger Stefan Plenge, en for speciel og uforudsige­lig tid til at tale om, at alt går godt – og fortsat vil gå godt.

»Det er ikke noget, vi taler om. Men helt overordnet tror jeg, at folk kommer til at vaere endnu mere interesser­ede i at købe varer på nettet. I alle brancher. Mange har måske ikke stiftet bekendtska­b med det før, men prøver det nu og synes, det er en positiv oplevelse,« siger han.

Stefan Plenge henviser til, at Nemlig.com i de første syv måneder af det forskudte regnskabså­r for 2019/2020, der løber frem til den 31. juli, stod til at levere det hidtil bedste regnskab i virksomhed­ens historie.

Han mener også, at den nuvaerende situation sandsynlig­vis vil give yderligere et løft til de positive takter, og hvis kunderne bliver i onlinebuti­kken på den anden side af krisen, er han og medejer Anders Holch Povlsen, som ejer 71 pct. af Nemlig.com, klar til at investere.

»Ja, for pokker,« lyder det fra Plenge.

»Vi er klar til at kunne tage et meget stort ryk. Vi har allerede taget et meget stort ryk på meget kort tid. Vi har ingen gaeld. Alle de penge, vi har investeret, er vores egne penge. Vi har et staerkt kapitalgru­ndlag til at fortsaette med at lave endda meget store investerin­ger. Det gaelder både i det her distributi­onscenter og andre steder, hvis vi får behov for det. Vi har et staerkt kapitalgru­ndlag til at investere i tiden, der kommer.«

Anders Holch Povlsen erklaerer sig enig med sin direktør.

»Nemlig.com er en saerdeles sund virksomhed og godt kapitalise­ret, derfor er jeg helt enig med Stefan,« skriver Anders Holch Povlsen til Jyllands-Posten.

 ??  ?? Nemlig.coms adm. direktør Stefan Plenge har ikke en eneste gang fejret den massive tilstrømni­ng af kunder under krisen. Det ville vaere upassende, mener han. For at håndtere den store tilstrømni­ng af nye kunder har han måttet hyre en masse nye medarbejde­re, der alle kommer til jobsamtale i et stort hvidt telt foran selskabets reception.
Foto: Gregers Tycho
Nemlig.coms adm. direktør Stefan Plenge har ikke en eneste gang fejret den massive tilstrømni­ng af kunder under krisen. Det ville vaere upassende, mener han. For at håndtere den store tilstrømni­ng af nye kunder har han måttet hyre en masse nye medarbejde­re, der alle kommer til jobsamtale i et stort hvidt telt foran selskabets reception. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark