Jyllands-Posten

Airbnb hjaelper udlejere med milliardst­øtte

Airbnb har givet lejere hjaelp til at komme skadesfri ud af indgåede aftaler, og nu får udlejerne en økonomisk håndsraekn­ing til daekning af tabt indkomst.

- MARTIN HAAHR LUND Martin.H.Lund@jp.dk

Mandag udsendte medstifter af og øverste chef for Airbnb

Brian Chesky et brev til sine vaerter verden over med et tilsagn om støtte for tabte lejeindtae­gter.

Sammen med rejse- og hotelbranc­hen lider også ”aerkefjend­en” Airbnb hårdt under coronakris­en.

Den deleøkonom­iske platform for udlejning af private boliger tillod for tre uger siden, at gaester uden omkostning­er kunne annullere og få refunderet hele betalingen for reservatio­ner placeret før den 14. marts og med indtjeknin­g frem til den 14. april.

Den periode blev mandag forlaenget til den 31. maj.

I skrivelsen til sine vaerter erkender deleplatfo­rmen, at lempelsen rettet mod gaesterne har ramt udlejerne så økonomisk hårdt, at Airbnb nu lancerer en hjaelpepak­ke på 250 mio. dollars – der svarer til 1,7 mia. kr. – til at afbøde skaderne som følge af afbestilli­nger i forlaengel­se af pandemiudb­ruddet.

»Vi besluttede, at vi var nødt til at tillade dine gaester at annullere og få en refunderin­g på 100 pct. Dette blev gjort for at beskytte hele befolkning­en. Det var det rigtige at gøre, men jeg er ked af, at vi tog beslutning­en uden at høre dig. Vi ved godt, at vi kunne have vaeret en bedre partner,« skriver Brian Chesky undskylden­de i brevet til vaerterne og tilføjer:

»Når din forretning lider, lider vores forretning. Vi ved, at mange af jer kaemper og har brug for vores indsats og hjaelp – ikke bare med ord.«

Airbnb tilbyder at betale vaerterne 25 pct. af beløbet, som under normale forhold ville vaere udbetalt efter en annullerin­g. Pengene vil komme ud i løbet af april.

Desuden afsaetter Airbnb en pulje på knap 70 mio. kr., der skal hjaelpe de såkaldte supervaert­er gennem krisen. Den hjaelp er møntet på vaerter, som udlejer hele deres hjem og kan have brug for støtte til at betale enten leje eller afdrag på realkredit­lån.

Brian Chesky fortaeller også, at initiative­t til at hjaelpe i alt 100.000 ansatte inden for sundhedsom­rådet med gratis ophold, der blev ivaerksat for en uge siden, har vaeret en succes.

Over 40.000 Airbnb-udlejere har indtil videre tilbudt gratis ophold til folk, der hjaelper med pleje af patienter ramt af coronaviru­s.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark