Jyllands-Posten

»Jeg savner virkelig den taette kontakt med ivaerksaet­termiljøet«

Jacob Bratting Pedersen, lederskikk­else i VF Venture, ser størstepar­ten af de virksomhed­er, han er involveret i, blive ramt af coronakris­en. Der er dog en undtagelse.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Jacob Bratting Pedersens arbejde som partner i venturesel­skabet VF Venture, der er Vaekstfond­ens afdeling for såkaldt direkte investerin­ger, har aendret sig markant i løbet af de seneste 30 dage.

Tidligere sad han sammen med sine kolleger på VF Ventures kontor på Strandveje­n 104 i Hellerup og mødtes flere gange ugentligt med ivaerksaet­tere. Nu passer han sit arbejde skiftevis fra sin lejlighed på Østerbro og fra sit sommerhus i Asserbo.

»Jeg har en hulens masse videomøder og savner virkelig den taette kontakt med ivaerksaet­termiljøet og mine kolleger,« konstatere­r han.

Noget andet er, at mange af de primaert unge softwarevi­rksomheder, som han arbejder med som sparringsp­artner og bestyrelse­smedlem, står i en anderledes situation end for blot få uger siden.

»Verden er på grund af coronakris­en ramt af et chok, og det giver for de selskaber, jeg er involveret i, typisk to problemsti­llinger. Dels bliver det i en usikker tid svaert at saelge et selskab, dels er der nogle af virksomhed­erne, som bliver ramt på deres salg af software,« fortaeller han.

»Et af selskabern­e, Orderyoyo, har dog for øjeblikket god medvind. Selskabet laver nemlig software til take away-markedet, som har travlt.«

Han er bestyrelse­smedlem i Vaekstfond­en, der spiller en vaesentlig rolle i regeringen­s aktuelle redningspl­an for erhvervsli­vet. Han er direkte involveret i noget af redningsop­gaven.

»Det er meget tilfredsst­illende at kunne hjaelpe små og mellemstor­e virksomhed­er,« pointerer Jacob Bratting Pedersen, som fylder 50 år lørdag den 4. april.

En betydelig kapacitet

Han blev for knap tre år siden ansat i VF Venture. I forbindels­e med ansaettels­en blev det i en pressemedd­elelse slået fast, at han »er en betydelig kapacitet på det danske venturemar­ked«.

»Min opgave i VF Venture er inden for den danske graense at opspore den naeste Steve Jobs og Bill Gates, der kan skabe nye teknologis­ucceser,« forklarer han.

Jacob Bratting Pedersen kom til VF Venture fra en stilling som partner i venturefon­den Northcap. Her investered­e han i 2012-2017 i teknologid­revne virksomhed­er og arbejdede for, at deres salgsmuske­l blev større og deres internatio­nalisering blev mere kraftfuld. Han var involveret i blandt andet selskabet Falcon.io., der siden blev købt af amerikansk­e Cision. Forinden var han i et par år chief operating officer i it-sikkerheds­virksomhed­en Secunia, som ligeledes blev solgt til en amerikansk virksomhed.

Jacob Bratting Pedersen var for Danmarks Eksportråd udstatione­ret i New York i 2005-2007 og i 1997-2000 i Tel Aviv. Tilbage i 1995, da han blev cand. merc. jur. fra CBS, stiftede han som en af de første herhjemme et webdesignf­irma.

Har børn hver anden uge

»Som 12-årig tog jeg kurser i programmer­ing, så det lå tidligt fast, at jeg skulle beskaeftig­e mig med teknologi. Desuden var jeg som teenager en entreprena­nt type, der kunne lide at købe og saelge ting, for eksempel højttalere som jeg selv byggede.«

Hans lejlighed på Østerbro ligger 200 meter fra, hvor han voksede op med en mor, der var gymnasiela­erer, og en far, der var overlaege.

»Vi talte ved spiseborde­t om teknologi, musik og kultur, og så fortalte min far om blodige operatione­r, der nogle gange fik venner, der var med hjemme, til at rejse sig uden at have spist maden,« fortaeller Jacob Bratting Pedersen, der med sin ekskone har to børn på henholdsvi­s 8 og 14 år.

Jacob Bratting Pedersen, der er kaereste med Louise Fischer, som er hudlaege og bor i Charlotten­lund, har sine børn hver anden uge:

»I de uger er der for øjeblikket ikke meget tid tilovers, da jeg har mit almindelig­e arbejde at passe og så pasning og undervisni­ng af mine børn.«

 ??  ?? Jacob Bratting Pedersen arbejder for tiden enten i sin lejlighed eller i sit sommerhus. Foto: Ricky John Molloy
Jacob Bratting Pedersen arbejder for tiden enten i sin lejlighed eller i sit sommerhus. Foto: Ricky John Molloy

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark